Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η κίνηση ματ του δημοσίου στον ΟΔΔΗΧ με στέλεχος της τραπεζικής αγοράς

 Η κίνηση ματ του δημοσίου στον ΟΔΔΗΧ με στέλεχος της τραπεζικής  αγοράς
Τα ικανά στελέχη της αγοράς θα πρέπει να αξιοποιούνται σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα και την οικονομία,  ήταν  το κίνητρο που οδήγησε το Α. Ταμβακάκη να προτείνει στον Πέτρο Χριστοδούλου τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής και υπεύθυνο διαχείρισης διαθεσίμων του ομίλου να αναλάβει την θέση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.
Η κυβέρνηση αναζητούσε ένα στέλεχος ώστε να αντικαταστήσει τον κ Παπανικολάου που διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.
Ο Απόστολος Ταμβακάκης διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική τράπεζα διαβλέποντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από ικανούς τεχνοκράτες αποφάσισε να προτείνει τον κατάλληλη άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.
Ο Πέτρος Χριστοδούλου θεωρείται από τους καλύτερους γνώστες της αγοράς και ειδικά των ομολόγων έχει διετελέσει σε επιτελική θέση σε μεγάλες ξένες τράπεζες στο Λονδίνο και προφανώς είναι άνθρωπος της αγοράς.
Για τον Πέτρο Χριστοδούλου ο ΟΔΔΗΧ είναι μια μεγάλη πρόκληση καθώς αν επιτύχει σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή θα κερδίσει τεράστια μελλοντική υπεραξία.
Βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο πόστο καθώς είναι γνώστης της αγοράς ξέρει τις τακτικές των διεθνών τραπεζών και το κυριότερο είναι τεχνοκράτης άνθρωπος της αγοράς.
Το συμπέρασμα. Για την μετακίνηση του Χριστοδούλου στον ΟΔΔΗΧ ρόλο διαδραμάτισε και  ο Α. Ταμβακάκης.
Την θέση του Γενικού Διευθυντή στην Εθνική τράπεζα θα αναλάβει ο αμέσως επόμενος στην ιεραρχία και δεν θα υπάρξει άλλη διοικητική αλλαγή στην διεύθυνση διαχείρισης διαθεσίμων.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης