Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Φινλανδία - Υπέρ ο Sinn του Ifo - Haircut 45% "βλέπει" ο Economist - Tι λέει η Pimco

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Φινλανδία - Υπέρ ο Sinn του Ifo -  Haircut 45%
(upd4)Κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας τάχθηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας κ. Γίρκι Κατάινεν, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει τη σταθερότητα της Ευρώπης, επειδή οι τράπεζες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία μπορεί να αντιδράσουν βάζοντας φρένο στην αγορά χρέους Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης.
"Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο. Δεν θέλουμε να δούμε ξανά την ίδια χρηματοοικονομική κρίση", είπε ο κ. Κατάινεν στο ραδιοφωνικό σταθμό YLE, προσθέτοντας: "Έχουμε μία απόλυτα κοινή γραμμή στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup. Κανείς δεν στηρίζει την αναδιάρθρωση του χρέους σε αυτή τη φάση".
Ο κ. Κατάινεν προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει νέα χρηματοπιστωτική κρίση, αν η Ευρώπη δεν βοηθήσει την Πορτογαλία, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να πείσει τους συμπατριώτες του να μη ψηφίσουν υπέρ των κομμάτων που εκφράζουν ευρωσκεπτισμό στις επικείμενες εκλογές στη Φινλανδία.

Sinn (Ifo): Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Χρειάζεται αναδιάρθρωση

Το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο γι’ αυτό και η χώρα χρειάζεται αναδιάρθρωση, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn. Οι προσπάθειες της Ευρώπης να βοηθήσει την υπερχρεωμένη Ελλάδα δεν είχε αποτελέσματα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Sinn, προσθέτοντας ότι το 2012 το χρέος της χώρας θα ξεπερνά το 158% του ΑΕΠ.
Είναι φανερό ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση του χρέους, δήλωσε επισημαίνοντας ότι πρέπει να βάλουμε το χρέος στο τραπέζι και να ορίσουμε τους όρους της αναδιάρθρωσης. Οι πιστωτές πρέπει να προετοιμάζονται γι' αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα, δήλωσε ο Sinn ότι οι πιστωτές θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την επιστροφή των χρημάτων σου όταν υπάρχουν τόσο υψηλές αποδόσεις.

Kashkari (Pimco): Ορατή το ενδεχόμενο Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση

Από την πλευρά του ο Νeel Kashkari, διευθυντής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως εκτιμά ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους.
"Oι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης ενδέχεται να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους αν τα πακέτα διάσωσης που λαμβάνουν δεν κατορθώσουν να λύσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες αυτές", σχολιάζει και προσθέτει: "Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία, απλά, έχουν τόσο μεγάλα χρέη... χρέη τα οποία οι οικονομίες δεν μπορούν να αντέξουν. Οι λύσεις είναι δύο... αναδιάρθρωση χρέους ή χρεοκοπία".

Haircuit 45% "βλέπει" ο Economist

Την ίδια ώρα ο Economist εκτιμά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της το 2013, προβλέποντας ένα haircut στα ελληνικά ομόλογα έως 45%.
Ο Economist κάνει ειδική αναφορά και στην πιθανότητα το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 να αναθεωρηθεί ανοδικά στο 10,6% του ΑΕΠ, εξέλιξη η οποία θα ωθήσει την τρόικα να εισηγηθεί την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας.
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι είναι δύσκολο η χώρα μας να κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές το ερχόμενο έτος, γεγονός που θα ωθήσει την Ελλάδα στον EFSF.
O Economist εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 154% του ΑΕΠ το 2011 και στο 163% του ΑΕΠ το 2012.

Christine Lagarde (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, ούτε θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους της

Στο μεταξύ η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Christine Lagarde, δήλωσε ότι δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα και τόνισε πως δεν θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης