Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σήμερα η κατάθεση του πακέτου νέων μέτρων για την περίοδο 2012-2015

Σήμερα η κατάθεση του πακέτου νέων μέτρων για την περίοδο 2012-2015
Σήμερα κατατίθεται το νέο πακέτο μέτρων της Ελλάδας για την περίοδο 2012-2015, αλλά και το νέο πλάνο των διορθωτικών κινήσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την απόκλιση από τους στόχους για τον προϋπολογισμό.
Αναλυτικότερα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2012- 2015 θα εγκριθεί σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, και εν συνεχεία θα κατατεθεί στην Βουλή. Στις 26 Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα, η στατιστική εταιρεία Eurostat θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010, το οποίο αναμένεται υψηλότερο των εκτιμήσεων, με νέες επιβαρύνσεις στους Έλληνες.
Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα περιγράψει περισσότερα από 22 δισ. ευρώ της μείωσης του ελλείμματος μέσω νέων μέτρων, έως το 2014. Τα περισσότερα μέτρα του πακέτου, αφορούν περικοπές δαπανών, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να αποκαλύψει τα σχέδια για την αύξηση 15 δισ. ευρώ έως το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης