Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ενδιαφέρον Γάλλων για τον ΟΔΙΕ – Μετά το Πάσχα οι σύμβουλοι των αποκρατικοποιήσεων

Ενδιαφέρον Γάλλων για τον ΟΔΙΕ – Μετά το Πάσχα οι σύμβουλοι των αποκρατικοποιήσεων
Μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμη η έκθεση με τις προτάσεις των τραπεζών (τμήματα real estate) για το πώς θα γίνει η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, ενώ παράλληλα προχωρά και η μελέτη για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, αλλά και για το τι μέλλει γεννέσθαι για το option που έχει η ΔΕΗ στην κρατική εταιρεία. Η σχετική έκθεση θα είναι έτοιμη κι αυτή μετά το Πάσχα, ενώ η σχετική προκήρυξη για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, θα ανακοινωθεί τους προσεχείς μήνες.
Αυτά αποφασίστηκαν στη σημερινή διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις, η οποία έγινε με τη συμμετοχή των παρακάτω υπουργών: Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Παμπούκη, Λ. Κατσέλη και Μ. Χρυσοχοΐδη.
Όπως έγινε γνωστό, μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν προσληφθεί όλοι οι σύμβουλοι οι οποίοι θα τρέξουν τα project αποκρατικοποιήσεων του Δημοσίου. Οι σύμβουλοι θα διερευνήσουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες σκοπεύει να πουλήσει ποσοστά το Δημόσιο. Ήδη υπάρχει μία πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΟΔΙΕ, από τη γαλλική PMU (γαλλικός ιππόδρομος, με τζίρο 9,5 δις. ευρώ). Η PMU βρίσκεται στην ελληνική αγορά με γαλλικές ιπποδρομίες.
Αναφορικά με το θέμα του ΟΤΕ, στελέχη του υπουργείου διευκρίνισαν ότι το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει τη Deutsche Telekom να αγοράσει το ποσοστό που έχει συμφωνηθεί (από το 2008 μεταξύ ελληνικού δημοσίου και DT) να αγοραστεί από τους Γερμανούς έως το Δεκέμβριο του 2011 (10%). Ωστόσο, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το www.bankingnews.gr, το ΥΠΟΙΚ δεν αποκλείεται να πουλήσει και μεγαλύτερο ποσοστό, να φτάσει δηλαδή στο 13%, από 16% που διατηρεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Τέλος, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας, με στελέχη του υπουργείου οικονομικών, έχοντας ως επίκεντρο θέματα αποκρατικοποιήσεων των τραπεζών.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης