Τελευταία Νέα
Ελλάδα

«Η Αθήνα έχει ζητήσει ήπια αναδιάρθρωση χρέους – Ανέφικτη η επιστροφή στις αγορές» - "Σε δύο στρατόπεδα η Ευρωζώνη"

«Η Αθήνα έχει ζητήσει ήπια αναδιάρθρωση χρέους – Ανέφικτη η επιστροφή στις αγορές» -
(upd)Ως μία ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά μείωση των επιτοκίων και η παράταση του χρόνου αποπληρωμής, η ελβετική εφημερίδα Νeue Zürcher Zeitung, σε άρθρο της που δημοσιεύει σήμερα υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα ελπίζει σε περισσότερο χρόνο».
Αυτό ισχύει διότι ο πιστωτής δεν θα πάρει στο συμφωνημένο χρόνο τα χρήματά του πίσω με τους αντίστοιχους τόκους. Από την άλλη πλευρά η Αθήνα επιχειρηματολογεί πως οι πιστωτές και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχαναν ούτε σεντ.
Η ελβετική εφημερίδα αναφέρει πως οι νέες απαιτήσεις της Αθήνας – μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου για μείωση των επιτοκίων και παράταση του χρόνου αποπληρωμής – δημιουργεί νευρικότητα στις αγορές. Ταυτόχρονα σημειώνει όμως πως «είναι ανέφικτο η Αθήνα τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το πλάνο εξυγίανσης, να συγκεντρώσει 25 με 30 δις και να τα επιστρέψει εμπρόθεσμα στις αγορές».

WSJ: Σε δύο στρατόπεδα η Ευρωζώνη για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος

Ολοένα και εντείνονται οι δαφωνίες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης αναφορικά με τη λύση του ελληνικού ζητήματος και δη τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα δύο είναι οι τάσεις που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό της Ευρωζώνης... Από τη μία πλευρά βρίσκεται η Γερμανία που φαίνεται να είναι ανοιχτή σε μια "εθελοντική" αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και από την άλλη τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που "φοβούνται" τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη.
Η θέση της Ευρώπης είναι η εξής: Η Ελλάδα θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα δάνειά της. Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι επενδυτές έχουν αρχίσει να εγείρουν μεγάλες αμφιβολίες για το αν η χώρα μας τα καταφέρει.
"Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη οικονομική στήριξη και αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους... Το μεγάλο ζητούμενο είναι το πως και πότε θα συμβεί αυτό", σχολιάζει η WSJ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης