Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παπανδρέου: Ευφάνταστο σενάριο τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - "Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας"

Παπανδρέου: Ευφάνταστο σενάριο τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ -
Κατηγορηματικά απέκλεισε τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μεγανήσι, λίγες ώρες μετά το σάλο που προκάλεσε η συνάντηση στο Λουξεμβούργο.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμπλακεί σε μια σεναριολογία που αγγίζει τα επίπεδα της εγκληματικότητας, ενώ κάλεσε "όλους εντός και εκτός Ελλάδας να αφήσουν τη χώρα να κάνει τη δουλειά της".
Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ακούμε τα πιο απίθανα σενάρια. Όσοι τα διακινούν, σημείωσε, δεν υπολογίζουν το συμφέρον της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι για όσους ψάχνουν άλλοθι και προσφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιστορίες για "αγρίους", για δήθεν προαποφασισμένη προσφυγή στο ΔΝΤ τους λέμε ότι είμαστε σε πορεία που σώζουμε τη χώρα, σώζουμε μισθούς και συντάξεις, σώζουμε την οικονομία".
"Καμία προβοκάτσια δεν θα λυγίσει τη ψυχή αυτού του περήφανου λαού", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι συνεχώς θα βρίσκουμε μπροστά μας από αναλύσεις και παραινέσεις έως κερδοσκοπικές επιθέσεις και  γι' αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
Ο Πρωθυπουργός αν και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση, επισήμανε ότι η χώρα είναι σε θέση να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το χρέος της.
Οι αλλαγές στη χώρα πρέπει να συνεχίσουν... και θα συνεχίσουν, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα κρίση αποτελεί μια μεγάλη ευκαρία ώστε η Ελλάδα να δει σε βάθος τα προβλήματά της και να τα επιλύσει.
Δεν υπήρξαν ούτε συνομωσίες ούτε προμελετημένες αποφάσεις για την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη με τοπικούς φορείς στη Λευκάδα.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δάνειο των 110 δισ.ευρώ που έλαβε η χώρα μας, ως ανάσα, ώστε να κερδηθεί χρόνος, στη διάρκεια του οποίου πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στους θεσμούς, στο κράτος και στη νοοτροπία.
"Πήραμε δύσκολες αποφάσεις που παρά την εύλογη κριτική κατανοεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης