Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στον "αέρα" τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου - Για χρέη άνω των 150.000 ευρώ

 Στον
Λίστες με ονόματα μεγαλοοφειλετών ετοιμάζεται να δώσει τον  Ιούνιο στην δημοσιότητα το υπουργείοΟικονομικών.
Πρόκειται για φορολογούμενους  με χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα150.000 ευρώ.
Όπως κατέδειξαν οιέλεγχοι οι εν λόγω υπόχρεοι αρνούνται να πληρώσουν εδώ και ένα χρόνο αυτές τις οφειλές.
Έτσι τα ονόματα αυτών των οφειλετών θα αναρτηθούν σύντομα στοΔιαδίκτυο .
Ήδη ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης  Κουσελάς έδωσε εντολή στα Ελεγκτικά Κέντρα ναέχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο όλων των οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ,το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου .
Οι οδηγίες που έλαβαν οι εφοριακοί είναι:
1. Να βρουν ποιοι φορολογούμενοι κάνουν χρήση  των ρυθμίσεων ή των  διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής χρεών, πουτους έχουν χορηγηθεί από τη Δ.Ο.Υ. για να διαπιστώσουν αν τις τηρούν. Σεπερίπτωση που δεν τηρούνται οι όροι από τους οφειλέτες, θα πρέπει ναενημερώσουν την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων για την συμπεριφοράαυτών των υπόχρεων.  
2. Να ξεσκαρτάρουν ποιοι φορολογούμενοι πέτυχαν αναβολήκαταβολής χρεών, με δικαστικές αποφάσεις, και να ενημερώσουν το TAXIS πότελήγει το περιθώριο χρόνου που τους έδωσε το δικαστήριο, ώστε αμέσως μετά νατους ζητηθεί η πληρωμή των χρεών.
3. Να ενημερώσουν τις Εφορίες όπου ανήκουν οι οφειλέτες πουεντόπισαν, ώστε αυτές να προχωρήσουν σε συμψηφισμό χρεών.
4. Να διαπιστώσουν τις περιπτώσεις  όπου εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για διαγραφήχρεών και εφόσον υφίστανται τέτοιες,  να εξακριβωθείποιοι  χρωστάνε και πόσα (από τα συνολικά32 και πλέον δισ. ευρώ ανείσπρακτα χρέη που εμφανίζονται να οφείλονται στοδημόσιο).
5. Να προχωρήσουν σε αυτεπάγγελτους συμψηφισμούς χρεών, εάνδιαπιστωθεί ότι το Δημόσιο είναι έτοιμο να πληρώσει χρήματα που χρωστά σε αυτούςτους οφειλέτες.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης