Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πρωτοφανείς εξωτερικές παρεμβάσεις στην ελληνική οικονομία τα νέα μέτρα που συζητούν οι Ευρωπαίοι

Πρωτοφανείς εξωτερικές παρεμβάσεις στην ελληνική οικονομία τα νέα μέτρα που συζητούν οι Ευρωπαίοι
Πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία θα αποτελέσει η νέα συμφωνία που διαπραγματεύονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η οποία περιλαμβάνει την διεθνή παρέμβαση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση, που αναφέρει ανώνυμες πηγές, τα νέα μέτρα που θα επιβάλλει η ΕΕ θα περιλαμβάνουν νέα κίνητρα για τους κατόχους ελληνικού χρέους, καθώς και έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι έως και το ήμισι της νέας χρηματοδότησης, ύψους 60-70 δις ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2013 θα μπορούσε να καλυφθεί χωρίς νέο δανεισμό. Ένα μεγάλο μέρος θα μπορούσε να καλυφθεί από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την αλλαγή στους όρους αποπληρωμής των ιδιωτικών ομολογιούχων. Ωστόσο, η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει εν συνεχεία να δανείσουν ένα επιπλέον ποσό, ύψους, 30-35 δις ευρώ πέραν του δανείου των 110 δισ., που έχουν ήδη υποσχεθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της χώρας, που συμφωνήθηκε πέρσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης