Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Έρχονται συγχωνεύσεις στις ελληνικές τράπεζες, εκτιμούν οι τραπεζίτες - Τι λένε για κεφάλαια και ρευστότητα

 Έρχονται συγχωνεύσεις στις ελληνικές τράπεζες, εκτιμούν οι τραπεζίτες - Τι λένε για κεφάλαια και ρευστότητα
Την πεποίθηση ότι η δομή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα αλλάξει στο προσεχές μέλλον εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλ. Τουρκολιάς, μιλώντας στο συνέδριο των Financial Times.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα της διαδικασίας του δεύτερου γύρου των stress tests θα είναι θετικά για τις ελληνικές τράπεζες, αν και στο μέλλον η διαδικασία αύξησης της κεφαλαιακής επάρκειας των ιδρυμάτων θα είναι επίπονη.
Tην άποψη ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα μπορούσε να αντέξει σε μια ήπια αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε με τη σειρά του o γενικός διευθυντής της Alpha Bank, A. Θεοδωρίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βοηθούσε τις ελληνικές τράπεζες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών.
"Η αναδιάταξη ή ο ανασχεδιασμός του ελληνικού χρέους δεν σημαίνει απαραιτήτως την καταστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», σχολίασε ο ίδιος.
O Αλ. Μάνος, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, εμμένει στην άποψή του ότι οι ελληνικές τράπεζες συνιστούν κομμάτι της λύσης του ελληνικού ζητήματος και όχι ένα επιπλέον εμπόδιο. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές για δανεισμό προϋποθέτει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης