Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Προειδοποιήσεις Schaeuble για Ελλάδα: Ορατός ο κίνδυνος της πρώτης "μη συντονισμένης" χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης - Διακριτική στήριξη Ομπάμα στην Ελλάδα

Προειδοποιήσεις  Schaeuble για Ελλάδα: Ορατός ο κίνδυνος της πρώτης
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έκρουσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaueble.
Σε επιστολή που φέρεται να απέστειλε στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, J. C. Trichet, ο Γερμανός αξιωματούχος κάνει λόγο για ορατό τον κίνδυνο της "πρώτης μη συντονισμένης χρεοκοπίας εντός της Ευρωζώνης".
Ο Γερμανός υπουργός, ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι προσδοκά σημαντική επέκταση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ έκρινε κάτι περισσότερο από μη ρεαλιστικό το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας μας στις αγορές για δανεισμό το 2012. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ομπαμα: Οι χώρες της Ευρωζώνης θα στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας - "Κλειδί" ο ρόλος της Γερμανίας - Μέρκελ: Προτεραιότητα η σταθερότητα της Ευρωζώνης

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου, Μπ. Ομπάμα και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Α. Μέρκελ βρέθηκε η Ελλάδα και ειδικότερα η ανάγκη άμεσης επίλυσης του ελληνικού ζητήματος.
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι το ελληνικό χρέος έχει αγγίξει δυσθεώρητα ύψη, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας μας να διαχειριστεί το χρέος της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη. "Κλειδί για τη βοήθεια προς την Ελλάδα θα αποτελέσει ο ρόλος της Γερμανίας", σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γενική παραδοχή ότι η " Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της κρίσης χρέους". Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι, οι ΗΠΑ "θα συνεργαστούν" στην προσπάθεια επίλυσης του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, και μέσα από το ΔΝΤ.
Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος επισήμανε την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας της Ευρωζώνης προκειμένου να μην πληγεί η παγκόσμια οικονομία. "Η σταθερότητα της Ευρωζώνης επηρεάζεται εάν ένα κράτος μέλος αντιμετωπίζει δυσκολίες. Εμείς είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τη διατήρηση της σταθερότητας της Ευρωζώνης", δήλωσε μεταξύ άλλων η Μέρκελ. Επισήμανε, παράλληλα, ότι κοινό συμφέρον είναι η κρίση χρέους να μην αποτελέσει, τελικά, κίνδυνο για την υπόσταση της Ευρωζώνης, ενώ δήλωσε με έμφαση ότι είναι βέβαιη ότι "η Ουάσινγκτον θα επωμιστεί τις ευθύνες της στον οικονομικό τομέα, όπως ακριβώς πράττει η ΕΕ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης