Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Greenspan: Αδύναμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αποτρέψει την χρεοκοπία - Προσοχή συστήνουν Trichet και El - Erian - Goldman Sachs: Αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Greenspan: Αδύναμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αποτρέψει την χρεοκοπία - Προσοχή συστήνουν Trichet και El - Erian - Goldman Sachs: Αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας
(upd2)Σχεδόν σίγουρη θεωρεί την χρεοκοπία της Ελλάδας ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Alan Greenspan, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα αδύνατο στην αντιμετώπιση της κρίσης το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Παράλληλα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Pimco, M. El- Erian, δήλωσε ότι ο χρόνος της ελληνικής κυβέρνησης εξαντλείται, καλώντας την ΕΕ να αναλάβει άμεσα δράση καθώς θα ζήσει μία χαμένη δεκαετία.
Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichet επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι οποιαδήποτε λύση ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, ώστε να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός.Σε συνέντευξή του στους Times, ο Trichet απέρριψε οτιδήποτε συνιστά χρεοκοπία, ή ακόμη και επιλεκτική χρεοκοπία. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το εάν το έχει συζητηθεί ποτέ η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Trichet απάντησε αρνητικά.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs, Jim O' Neil ανέφερε σε δηλώσεις του ότι αυξάνεται η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, ωστόσο ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει αρχίσει να μειώνεται. Ο Ο' Νeil εφιστά την προσοχή στους κινδύνους μετάδοσης της ελληνικής κρίσης, ενώ εκτιμά ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα δύσκολαθα διατηρηθεί πάνω από τα επίπεδα του 1,40.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης