Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Οι ξένοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα….αλλά δεν αγγίζουν όσο υπάρχει ο κίνδυνος χρεοκοπίας - Τι ειπώθηκε σε road show της Πειραιώς στο Λονδίνο

Οι ξένοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα….αλλά δεν αγγίζουν όσο υπάρχει ο κίνδυνος χρεοκοπίας  - Τι ειπώθηκε σε road show της Πειραιώς στο Λονδίνο
Οι ξένοι επενδυτές, θεσμικά χαρτοφυλάκια, διαχειριστές χαρτοφυλακίων κατέκλυσαν την παρουσίαση που πραγματοποίησε η Πειραιώς στο Λονδίνο.
Συμμετείχαν πλήθος και ελλήνων αλλά κυρίως ξένων επενδυτών.

Ποιο το συμπέρασμα ότι οι ξένοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το τραπεζικό σύστημα αλλά ακόμη δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν κεφάλαια στις τράπεζες ή στο χρηματιστήριο.
Όσο ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας είναι προφανές ότι αυξάνει δραματικά το επενδυτικό ρίσκο το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να λάβουν οι ξένοι επενδυτές.
Προφανώς και απαιτείται χρόνος οι ξένοι δεν βιάζονται, τηρούν στάση αναμονής και προφανώς αναμένουν την κατάλληλη ευκαιρία.
Οι παρουσιάσεις της Πειραιώς αλλά και άλλων τραπεζών που θα ακολουθήσουν καταδεικνύουν ότι επιχειρείται μια ενδελεχή ενημέρωση των ξένων για τα ελληνικά δρώμενα.
Ωστόσο από την ενημέρωση στην λήψη πρωτοβουλίας για επενδύσεις στο ΧΑ και στις τράπεζες απέχουμε ακόμη….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης