Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Προ των πυλών του ΔΝΤ η Ελλάδα - Διχογνωμία στην Ευρώπη και στην κυβέρνηση λύση μέσω ΕΕ ή ΔΝΤ;

 Προ των πυλών  του  ΔΝΤ η Ελλάδα - Διχογνωμία στην Ευρώπη και στην κυβέρνηση λύση μέσω ΕΕ ή ΔΝΤ;
(upd)Η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας κ Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι με ή χωρίς την στήριξη της Γερμανίας σε διμερές επίπεδο ή μέσω της ΕΚΤ θα υπάρξει μια λύση στήριξης της χώρας. Η απάντηση αυτή ήρθε μετά τα δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης ότι αν  25 -26 Μαρτίου η Ελλάδα δεν υποστηριχθεί από την ΕΕ οικονομικά η Ελλάδα θα καταφύγει στις 2 -4 Απριλίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να έχει δηλώσει Έλληνας αξιωματούχος σε ξένα μέσα ενημέρωσης.
Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να διαψεύδονται ωστόσο γεγονός είναι ότι η Ελλάδα εξετάζει την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Ο Πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου από το ευρωκοινοβούλιο τόνισε ότι ουσιαστικά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ.
Ορισμένες πηγές πάντως δεν αποκλείουν η Γερμανία την ύστατη στιγμή να υπαναχωρήσει και τελικά να στηρίξει την Ελλάδα και να αποφευχθεί η λύση του ΔΝΤ.
Πάντως έως τώρα η  Γερμανία δείχνει τον δρόμο προς την Ελλάδα να καταφύγει στο ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα παραίνεση προς την Ελλάδα να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν χρειαστεί οικονομική στήριξη απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ για θέματα οικονομικών, Michael Meister
Οι νέες εξελίξεις που ουσιαστικά ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο προσφυγής της Ελλάδος στο ΔΝΤ οδηγεί σε μεγάλη πτώση το ΧΑ πάνω από 2,8% ενώ το spread ανοίγει προς τις 313 μονάδες βάσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταφύγει στο ΔΝΤ αν έως τα τέλη Μαρτίου η ΕΕ δεν στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης