Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Συνδυαστική λύση ΕΕ και ΔΝΤ εξετάζεται στην Κομισιόν για την οικονομική στήριξη της Ελλάδος

Συνδυαστική λύση ΕΕ και ΔΝΤ  εξετάζεται  στην Κομισιόν για την οικονομική  στήριξη της Ελλάδος
(upd) Υπερ μιας συνδυαστικής λύσης για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει την από κοινού στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ φαίνεται ότι τάσσονται θεσμικοί παράγοντες της Κομισιόν. Μάλιστα τονίζεται ότι το ΔΝΤ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια με συμμετοχή της ΕΕ. Νωρίτερα το www.bankingnews.gr είχε επισημάνει ότι
Στις 25-26 Μαρτίου θα βρεθεί λύση που θα περιλαμβάνει παροχή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ εκτιμούν τραπεζικά στελέχη στο Λονδίνο για την Ελλάδα.
Εκτίμηση στελεχών όπως της Barclays, Deutsche Bank και HSBC είναι ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα.
Όλοι συμφωνούν ότι μόνη της η Ελλάδα δεν μπορεί να  πορευθεί καθώς ο  ακριβός δανεισμός θα προκαλέσει αλυσιδωτές παρενέργειες μεσοπρόθεσμα.
Κάθε προσπάθεια που θα κάνει η Ελλάδα να μειώσει τα ελλείμματα της θα ακυρώνεται από τα υψηλά τοκοχρεολύσια  του δανεισμού.
Τα περισσότερα στελέχη θεωρούν ότι θα βρεθεί μια μέση οδός όπου ΕΕ με την στήριξη της Γερμανίας και το ΔΝΤ θα υιοθετήσουν μια κοινή πολιτική για την Ελλάδα και θα στηρίξουν μέσω δανείων και αγοράς ομολόγων την ελληνική οικονομία η οποία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.
Αν προχωρήσει μια τέτοια λύση
1)Θα θεωρείται  προφανώς ελκυστικότερη από την προσφυγή στο ΔΝΤ
2)Θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στην χάραξη οικονομικής πολιτικής και
3)Θα είναι πιο αποτελεσματική όχι μόνο στην εφαρμογή αλλά το κυριότερο στην προσπάθεια της χώρας να αποφύγει την βαθιά ύφεση. Αν βέβαια η προσδοκία διαψευστεί και η ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου δεν στηρίξει την Ελλάδα έστω σε συνεργασία με το ΔΝΤ , τότε απλά θα είναι μονόδρομος η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Πρώτη ενημέρωση 7:05 τελευταία 13:18

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης