Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Weber: "Θα χρειαστούν 30 χρόνια για να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας" - Αckermann: Και ευκαιρίες γεννά η ελληνική κρίση - Stark: Η Ευρώπη δεν δέχεται εκβιασμούς

Weber:
(upd4)Τουλάχιστον 30 χρόνια θα χρειαστούν για να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Bundesbank, Axel Weber, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους και να μην μένει στην χορήγηση βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων.
«Η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει και το ενδεχόμενο εγγυήσεων για ολόκληρο το χρέος της Ελλάδας», προτείνει ο Weber, σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη εναλλακτική λύση είναι η χρεοκοπία, η οποία και φυσικά θα προκαλέσει και μεγαλύτερα προβλήματα στις υπόλοιπες οικονομίες.
Οι κυβερνήσεις κατά τον Weber θα πρέπει να αποφασίσουν αν προτιμούν την χρεοκοπία, το haircut ή την παροχή εγγυήσεων για το χρέος της Ελλάδας. Ωστόσο, ο ίδιος συμπεραίνει ότι πιο πιθανή και αρμόζουσα λύση είναι η τελευταία επιλογή.
Τέλος, ο πρώην επικεφαλής της Bundesbank τόνισε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι βραχυπρόθεσμο και οφείλεται στο ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης».

Ackermann (Deutsche Bank): Και ευκαιρίες γεννά η ελληνική κρίση

Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσουν συνάμα και ευκαιρία, αναφέρει με τη σειρά του ο CEO της Deutsche Bank, J. Αckermann.
O ίδιος επιβεβαιώνει ότι η Deutsche βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον αντίκτυπο τυχόν αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. "Εάν η ελληνική κρίση μεταδοθεί τότε οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες που ακολούθησαν την κατάρρευση της Lehman το 2008", προειδοποιεί.
"Πρώτο μέλημα για την Ελλάδα η σταθεροποίηση του χρέους και... μετά όλα τα υπόλοιπα", προσθέτει.

Stark (EKT): Η Ευρώπη δεν θα δεχθεί εκβιασμούς για να βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε κόστος

Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς για να παράσχει βοήθεια προς την Ελλάδα, με κάθε κόστος, σχολιάζει με τη σειρά του ο J. Stark, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Η αλληλεγγύη δεν πρέπει να παρεξηγηθεί και να μεταφραστεί ως εξής: ότι δηλαδή οι Ευρωπαίοι εταίροι και η διεθνής κοινότητα δεν έχουν αλλη επιλογή από το να συνεχίσουν να παρέχουν οικονομική στήριξη στην Ελλάδα", τονίζει ο Stark.
"H αναδιάρθρωση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες, ακόμη και μεγαλύτερες από εκείνες που δημιούργησε η κατάρρευση της Lehman στις ΗΠΑ το 2008", προσθέτει, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. "Θα έπληττε την αξιοπιστία των ελληνικών τραπεζών και θα προκαλούσε σοβαρούς τριγμούς στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα", συμπληρώνει.

Τη διάσπαση της Ευρωζώνης βλέπει ο Asmussen

Σοβαρή χαρακτηρίζει την κατάσταση σε Ευρώπη και Ελλάδα ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικών, Joerg Asmussen.
«Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν είναι νομισματική κρίση, ούτε κρίση του ευρώ», συμπληρώνει ο ίδιος, επισημαίνοντας το γεγονός ότι «η κατάσταση του προϋπολογισμού στην ζώνη των 17 είναι καλύτερη από αυτή σε Ιαπωνία και ΗΠΑ».
Ο Asmussen υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε ένα πολυνομισματικό σύστημα», βλέποντας εν ολίγοις τη διάσπαση της Ευρωζώνης, ενώ τόνισε ότι ο προσωρινός (EFSF) και ο μόνιμος (ESM) μηχανισμός στήριξης θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης