Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: "Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα - Έχει έρθει η ώρα να αξιολογηθεί η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε"

Σαμαράς:
(upd) "Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα". Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real NEWS δίνει το στίγμα της πολιτικής του, προσθέτοντας ότι "τώρα ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα. Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα".
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι χρειάζονται τρία πράγματα: "εναλλακτικό σχέδιο, μια άλλη κυβέρνηση να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε στο εναλλακτικό σχέδιο". Επιμένει ότι αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμη και αν έλθει με 180 ψήφους.
Σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί τη βάση για τη νέα οικονομική πολιτική. Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα την αδικία στους χαμηλο-συνταξιούχους αλλά προσθέτει ότι "όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος. Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια".
Απορρίπτει, τέλος, την ιδέα των δημοψηφισμάτων και ξαναζητά εκλογές ενώ σημειώνοντας, "έχουν το σύνδρομο της Αντουανέτας. Ο λαός φωνάζει για ψωμί και εκείνοι μιλούν για παντεσπάνι".

Μιχελάκης: "Εάν η κυβέρνηση ζητήσει έγκριση της νέας σύμβασης με 180 ψήφους, το συμπέρασμα θα είναι ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποδράσει"

Εάν η κυβέρνηση ζητήσει έγκριση της νέας σύμβασης με 180 ψήφους, το συμπέρασμα θα είναι ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποδράσει», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης στον "Τύπο της Κυριακής".
Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει πως αφενός είναι αντισυνταγματική τέτοιους είδους προσέγγιση ενώ τονίζει ότι 180 ψήφοι απαιτούνται όταν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Επιπλέον σημειώνει ότι μια τέτοια κίνηση θα είναι αυθαίρετη και συνιστά πολιτικό εκβιασμό. Το ζητούμενο από την κοινωνία, τονίζει, δεν είναι η συνενοχή στο λάθος αλλά η συναίνεση στη διόρθωσή του. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δε θέλει να συγκρουστεί με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως αναφέρει, απέτρεψε τον Παπανδρέου να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης