Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σοκάρουν οι δηλώσεις Ορφανίδη... αν δεν ληφθούν μέτρα στην Κύπρο, ορατός ο κίνδυνος ένταξης στον μηχανισμό στήριξης

Σοκάρουν οι δηλώσεις Ορφανίδη... αν δεν ληφθούν μέτρα στην Κύπρο, ορατός ο κίνδυνος ένταξης στον μηχανισμό στήριξης
«SOS» για την κυπριακή οικονομία εξέπεμψε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης μη διστάζοντας να παρομοιάσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με αυτή που ακολούθησε της Τουρκικής εισβολής.
Ο κ. Ορφανίδης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των κομμάτων ζητώντας να αναληφθούν δραστικότερα μέτρα, μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν τα τραγικά γεγονότα στο Βασιλικό σε συνάρτηση με την καθυστέρηση λήψης μέτρων. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής κάνει επίσημα αναφορά στην πιθανότητα ένταξης της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης.
«Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτερικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974».
«Συνεπώς», συνεχίζει, «για να αποφευχθούν τα χειρότερα όπως μεταξύ άλλων η ένταξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης, με ότι συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για το εθνικό θέμα, απαιτούνται αμέσως περισσότερα και δραστικότερα μέτρα από εκείνα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου 2011 καθώς και ταχύτερη υλοποίησή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης