Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Marcuard: Εάν δεν δοθεί λύση από την οικονομική ελίτ στην ελληνική κρίση χρέους, θα υπάρξουν βίαιες αλλαγές στην πολιτική εξουσία της Ευρώπης

Marcuard: Εάν δεν δοθεί λύση από την οικονομική ελίτ στην ελληνική κρίση χρέους,  θα υπάρξουν βίαιες αλλαγές στην πολιτική εξουσία της Ευρώπης
Η αδυναμία της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής πολιτικής ελιτ να θέσει ένα τέλος στα προβλήματα των κυβερνήσεων, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε βίαιη αλλαγή του σημερινού status, σύμφωνα με τη σημερινή ανάλυση της GaveKal Research, επενδυτικού βραχίονα της τράπεζας Marcuard.
Μελετώντας την ιστορία, ο ρόλος της κάθε κοινωνικής ελιτ είναι να βρίσκει λύσεις στις προκλήσεις των καιρών και να διατηρεί έτσι την κυριαρχία της και τη συνέχεια της. Εάν κάποια ελιτ δεν καταφέρνει να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται τότε η «αποκαθήλωση» της είναι η συνήθης κατάληξη.
Πραγματικά, περίπου 18 μήνες μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μία πειστική απάντηση σε αυτό που συμβαίνει, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο την Ισπανία όσο και την Ιταλία. Ενάμιση χρόνο μετά δηλαδή η ελιτ της Ευρώπης δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα, ενώ τα σχέδια που καταρτίζει για τη σωτηρία της ευρωζώνης καταλήγουν να απειλούν δικαιώματα των πολιτών που έχουν κατοχυρωθεί από την εποχή της αριστοκρατίας.
Σύμφωνα με την GaveKal αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η λογική συνέχεια ενός συστήματος που «εξαγόραζε» τη διατήρηση του με προνόμια. Με άλλα λόγια, οι κυβερνήσεις ξόδευαν χρήματα με φρενήρεις ρυθμούς «αγοράζοντας» τους ψήφους των πολιτών. Την ίδια ώρα το οικονομικό σύστημα γιγαντώθηκε στη σκιά των χαμηλών επιτοκίων και του κόστους χρήματος, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σταδιακά σε ένα αδιέξοδο. Εάν η ελιτ δεν καταφέρει να δώσει μία λύση τότε θα αποχαιρετήσει την εξουσία και μάλιστα με βίαιο τρόπο, καταλήγει η GaveKal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης