Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το αντίπαλο δέος του ΔΝΤ «φτιάχνουν» οι Ευρωπαίοι – Στα σκαριά Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Το αντίπαλο δέος του ΔΝΤ «φτιάχνουν» οι Ευρωπαίοι – Στα σκαριά Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο προωθεί ο Σαρκοζί, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγκυρο γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel, μέσω των αποφάσεων που ελήφθησαν και κυρίως σε ό,τι αφορά στο ρόλο του ΕFSF, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί προωθεί τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής -γράφει το γερμανικό περιοδικό- προβλέπει τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο διάσωσης σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αναμενόταν (37 δισ. ευρώ στο συνολικό πακέτο των 109 δισ. ευρώ), κάτι που πιστώνεται ως επιτυχία η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.
Από την άλλη πλευρά, σημειώνει το Spiegel, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς η ενισχυμένη συμμετοχή του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης δείχνει πως η ΕΕ κάνει ένα βήμα προς την περαιτέρω πολιτική και οικονομική ενοποίηση.
Η ευελιξία που αποκτά o ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης τον κάνει να μοιάζει όλο και περισσότερο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης