Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κάμφθηκαν οι αντιδράσεις – Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο δεύτερο πακέτο της Ελλάδας με 5 δις. ευρώ

Κάμφθηκαν οι αντιδράσεις – Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο δεύτερο πακέτο της Ελλάδας με 5 δις. ευρώ
Μετά το ολονύχτιο σήριαλ που εξελίχθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, τελικά το ΔΣ κατάφερε να καταλήξει στην απόφαση να στηρίξει την Ελλάδα, παρά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν κυρίως από τους αντιπροσώπους των αναδυόμενων οικονομιών.
Στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του ΔΝΤ βρέθηκε η Ελλάδα, με τον αντιπρόσωπο της Βραζιλίας Πάολο Μπατίστα, να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά αντιπροσώπων-μελών ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο αντιπρόσωπο, η χορηγία μιας νέας μεγάλης χρηματικής δόσης στην Ελλάδα έχει αβέβαιες προοπτικές, ισχυριζόμενος ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών έχει στοιχεία ασάφειας και είναι ανεπαρκής. Ο κ. Μπατίστα θεωρεί ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς "το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".
Παρά τις έντονες αντιδράσεις όμως το Δ.Σ του ΔΝΤ ενέκρινε την χορήγηση νέων κεφαλαίων, έως το ποσό των 5 δισ. ευρώ με εκτιμώμενη εκταμίευση της πρώτης δόσης έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης