Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Για το rollover των ελληνικών ομολόγων, ΤΧΣ, την νέα bad bank και τις ισορροπίες στην ρευστότητα των τραπεζών συζήτησαν Βενιζέλος – Ταμβακάκης - Σάλλας

Για το rollover των ελληνικών ομολόγων,  ΤΧΣ, την νέα bad bank και τις ισορροπίες στην ρευστότητα των τραπεζών συζήτησαν Βενιζέλος – Ταμβακάκης - Σάλλας
(upd)Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Απόστολου Ταμβακάκη. Λίγο αργότερα ο υπουργός είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Τραπέζης Πειραιώς,  Μιχάλη Σάλλα.
Οι συναντήσεις αυτές παρ΄ ότι εντάσσονται στο πλαίσιο των πολλών επαφών του υπουργού με τραπεζίτες είχαν πολύ συγκεκριμένη ατζέντα.

Με δεδομένο ότι το rollover των ελληνικών ομολόγων βρίσκεται στην τελική φάση για τις ελληνικές τράπεζες αφού την άλλη εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα 6μήνου Βενιζέλος και Ταμβακάκης συζήτησαν για την διαδικασία και την κεφαλαιακή ζημία που θα υποστούν οι τράπεζες.
Όπως έχει τονιστεί η κεφαλαιακή ζημία εκτιμάται στα 4,75 δις ευρώ.
Με βάση την ΕΚ αλλά και τις πιέσεις των ορκωτών οι ζημίες θα πρέπει να εγγραφούν στα αποτελέσματα α΄ 6μήνου ωστόσο ακόμη συζητείται θέμα μικρής χρονικής επέκτασης των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης σχολιάστηκε και η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την δημιουργία μεταβατικής τράπεζας τύπου bad bank αλλά και η ρευστότητα των τραπεζών.
Σήμερα κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν ιδιωτική τράπεζα να κάνει χρήση του ELA του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας αντλώντας 2,1 δις ευρώ. Η ΤτΕ δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης