Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Eυρωζώνη - Schaueble: Έρχονται "επτά χρόνια ισχνών αγελάδων" για την παγκόσμια οικονομία

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Eυρωζώνη - Schaueble: Έρχονται
Η κατάσταση στην Ευρωζώνη θα είναι το αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες.
Στη συνεδρίαση αυτή, η οποία προγραμματίστηκε σε μια στιγμή που η Ευρωβουλή είναι σε διακοπές, θα εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τα επόμενα βήματα θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος, Olli Rehn και ο προεδρεύων του συμβουλίου Ecofin, Πολωνός υπουργός Οικονομικών, Jacek Rostowski.
Ενδέχεται να έρθουν «επτά χρόνια ισχνών αγελάδων» για την παγκόσμια οικονομία, ως αποτέλεσμα των αναγκαίων προγραμμάτων δημοσιονομικής εξυγίανσης, ανέφερε σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaueble, σημειώνοντας πως θα χρειαστούν χρόνια για να «ευοδώσουν καρπούς» τα μέτρα λιτότητας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία σχετικά με την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ωστόσο, υπογράμμισε ο ίδιος, «για να συμβεί αυτό, χρειάζεται άμεση δημοσιονομική εξυγίανση και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία, την Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης