Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Παπανδρέου επιτίθεται κατά των αγορών και της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας - Αποκλείει πρόωρες εκλογές

Ο Παπανδρέου επιτίθεται κατά των αγορών και της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας - Αποκλείει πρόωρες εκλογές
(Upd2) Ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ που γίνεται στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο
Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «αγωνιζόμαστε μαζί εδώ και 37 χρόνια», ενώ κάνει επανειλημμένως μνεία στον Αντρέα Παπανδρέου υπερασπιζόμενος το σοσιαλιστικό παρελθόν του κινήματος, αλλά υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά όχι κρατικιστικό.
Ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός κατηγορεί τη διακυβέρνηση Καραμανλή για διπλασιασμό του χρέους και εκτίναξη του ελλείμματος της χώρας.
Μάλιστα, όπως λέει «η πελατειακή λογική είναι ίδιον των δεξιών παρατάσεων και είναι η μήτρα των σημερινών εξαρτήσεων από δανεικά».
Επίσης, κάνει συνεχείς αναφορές στις ανεξέλεγκτες δαπάνες του δημοσίου, στην ανάγκη πράσινης ανάπτυξη και τονίζει ότι «λέμε όχι στην ασύδοτη αγορά».
Ο Παπανδρέου τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και προσθέτει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αντιλήψεις και πρακτικές.
Συνεχίζοντας την επίθεση στη ΝΔ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην «καταστροφική» όπως λέει πενταετία και λέει ότι «Η δική μας παράταξη καλείται να βγάλει την Ελλάδα από την εξάρτηση και να σταθεί στα δικά της πόδια. Εμείς θα τα καταφέρουμε».
«Δε θεοποιούμε ούτε την αγορά ούτε το κράτος», τονίζει ο Παπανδρέου και προσθέτει ότι «το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στη δημιουργία μίας καλύτερης Ελλάδας».
«Η υπόσχεση της αλλαγής θα γίνει πράξη ξανά», λέει ο πρωθυπουργός, ενώ κάνει μεγάλες αναφορές στις «ασυδοσίες» όπως τις χαρακτηρίζει των αγορών.
«Ζούμε μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή στην παγκόσμια οικονομία», αναφέρει και τονίζει ότι «η κοινωνία πρέπει να μπει πάνω από τις αγορές».
Στη ρευστότητα του διεθνούς περιβάλλοντος λέει ότι «εμείς πρέπει να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας».
«Σε λιγότερο από δύο χρόνια έγιναν ό,τι δεν έγινε επί πάρα πολλά χρόνια», λέει αναφερόμενος στην παιδεία στηρίζοντας το νέο νομοσχέδιο και κάνοντας ευθεία επίθεση στους «φοιτητοπατέρες» όπως λέει άνω των 30 ετών. «Θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια», λέει, γιατί τα δημόσια Πανεπιστήμια δεν ανήκουν σε κανένα παράγοντα, είναι του ελληνικού λαού».
Ο πρωθυπουργός από τη Συνδιάσκεψη έστειλε και μήνυμα στήριξης στις τράπεζες, λέγοντας ότι "στηρίζουμε το χρηματοπιστωτικό σύσημα, αλλά δε δίνουμε λευκή επιταγή".
Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "ο λαός θα μας κρίνει το 2013", κλείνοντας εκ νέου τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης άνοιξε ο πρωθυπουργός, αφού προηγήθηκε η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.
«Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιο μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Το μεσημέρι αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των συνέδρων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμβαση θα γίνει και από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.
Οι εργασίες θα λήξουν το απόγευμα με τις δευτερολογίες.

Για επανεκκίνηση του κινήματος μιλούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κόμματος, επιδιώκεται να σηματοδοτήσει την «επανεκκίνηση» του κινήματος και της κυβέρνησης σ’ όλους τους τομείς.
Τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο είναι αυστηρά καθώς όλο και καταφθάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικοί παράγοντες για να ακούσουν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία αναμένεται να προσδιορίσει τις κατευθύνσεις και την προτεραιότητες που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του αθλητικού κέντρου συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη χειροκροτούμενος από τα στελέχη του κινήματος που είχαν ήδη πάρει θέση στην αίθουσα.
Χαιρέτησε αρκετούς εξ αυτών και πήρε θέση στο προεδρείο, μετά την εκλογή του οποίου άρχισε την εισήγησή του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης