Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Φιρμάνι Σαχινίδη σε όλους τους φορείς: «Πουλήστε μετοχές ή ομόλογα εάν δεν σας φτάνει η κρατική επιχορήγηση»!

Φιρμάνι Σαχινίδη σε όλους τους φορείς: «Πουλήστε μετοχές ή ομόλογα εάν δεν σας φτάνει η κρατική επιχορήγηση»!
Πουλήστε μετοχές, ομόλογα ή βγάλτε τα ταμειακά διαθέσιμα που έχετε στις τράπεζες αν δεν σας φτάνει η μηνιαία κρατική επιχορήγηση.
Αυτό διαμηνύει ο Φίλιππος Σαχινίδης σε ασφαλιστικά ταμεία νοσοκομεία, δήμους, περιφέρειες και λοιπά νομικά πρόσωπα για τα οποία διαπιστώθηκε ότι  έπαιρναν  επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό για να κάνουν επενδύσεις.
Με την εγκύκλιο κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών κλείνει την κάνουλα των επιχορηγήσεων  σε όλους αυτούς τους φορείς που είχαν υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του νέου προϋπολογισμού:
1. Τα υπουργεία πρέπει να κατανείμουν τα ποσά των επιχορηγήσεων βάσει των ανωτάτων ορίων των δαπανών που ορίζει το Μεσοπρόθεσμο και να τα κοινοποιήσουν στους φορείς, ώστε οι τελευταίοι να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους.
2. Κατά την κατανομή θα ληφθούν υπόψη και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία των υπηρεσιών "ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανεξόφλητων υποχρεώσεων" ειδάλλως θα υπάρξουν διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη λειτουργία των υπηρεσιών εντός των περιορισμών αυτών.
3. Για την εξασφάλιση των εξοικονομήσεων στους εποπτευόμενους φορείς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις κατανομές των επιχορηγήσεων και «τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα και άλλα περιουσιακά στοιχεία (κρατικά χρεόγραφα, μετοχές κ.λπ.)».Ττο υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τους φορείς να κάνουν χρήση και των δικών τους χρημάτων είτε αυτά αφορούν καταθέσεις σε τράπεζες είτε ομόλογα ή έντοκα ή μετοχές ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, τόσο για την κάλυψη των αναγκών τους όσο και για την εξόφληση των χρεών τους, τα οποία ανέρχονται στα 5,6 δις. ευρώ στα τέλη Ιουλίου. Η εντολή απευθύνεται σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Δήμους, Περιφέρειες, Δημοτικές Επιχειρήσεις και λοιπά νομικά πρόσωπα.
Οι φορείς έχουν διορία μέχρι την Παρασκευή να αποστείλουν το σχέδιο προϋπολογισμού στα υπουργεία και αυτά με τη σειρά τους πρέπει να κοινοποιήσουν τους συνοπτικούς προϋπολογισμούς μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Οικονομικών.
Με την ίδια εγκύκλιο καθίσταται σαφές το πλαίσιο στενότητας βάσει του οποίου  θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2012, που δεν μπορεί να αποκλίνει από το Μεσοπρόθεσμο.
Έμφαση θα δίνεται στις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, αλλά και στα λειτουργικά έξοδα,
Το νέο προϋπολογισμό θα στιγματίζουν οι απολύσεις μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου για διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας στις παρυφές του στενού δημόσιου τομέα.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης