Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πλήρης ασυνεννοησία ΕΚΤ - Γερμανίας για το ελληνικό ζήτημα

Πλήρης ασυνεννοησία ΕΚΤ - Γερμανίας για το ελληνικό ζήτημα
(upd 2) Αξιωματούχος της ΕΚΤ δηλώνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για παροχή δανείων στην Ελλάδα για το 2011-2012 και ότι τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να δανείζεται εώς 90 δισ. ευρώ είναι αβάσιμα. Με τις δηλώσεις αυτές υπήρξε περεταίρω επιδείνωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων όπου το spread κινείται στις 390 μ.β.
Από την άλλη μεριά Γερμανός αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο ορίζοντα τριετίας, ωστόσο διαψεύδει τα σενάρια που κάνουν λόγο για τα 90 δισ. ευρώ.
Νωρίτερα το www.bankingnes.gr μετέδιδε:
Εως και τα 90 δισ. ευρώ μπορεί να φτάσει το ποσό που θα διοχετευθεί στην Ελλάδα μέσω του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης, δηλαδή το τριπλάσιο από αυτό που αρχικά ανακοινώθηκε, αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Το πακέτο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 90 δισ. δολ.», γράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με κυβερνητική πηγή το ποσό θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο.Σε περίπτωση που η βοήθεια προς την Ελλάδα παραταθεί χρονικά, η επιβάρυνση για τη Γερμανία, η οποία θα καταβάλει τα περισσότερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, θα είναι κατά πολύ υψηλότερος των 8,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τονίζεται στο δημοσίευμα.
Σημειώνεται εδώ ότι όσον αφορά την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτιμάται ότι η συμβολή του μπορεί να φτάσει έως και τα 15 δισ. ευρώ, ποσό που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης