Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας - Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε κατάσταση λιποθυμίας...

Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας - Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε κατάσταση λιποθυμίας...
Ολοένα και περισσότερους πόντους μοιάζει να κερδίζει στη Γερμανία το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Ζeit.
Στο εν λόγω δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Τράπεζες σε κατάσταση λιποθυμίας" παράλληλα γίνεται ειδική μνεία και στην αύξηση των κινδύνων για την απώλεια της εμπιστοσύνης προς το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, λόγω της έκθεσής τους σε κρατικό χρέος.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "Οι 90 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα των αδύναμων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ύψους 763 δις. ευρώ".
Κατά την εφημερίδα οι εποπτικές αρχές των τραπεζών στην τρέχουσα συγκυρία "τρέχουν" να προλάβουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής στάσης πληρωμών. "Από τότε που η γερμανική κυβέρνηση επέβαλε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αυξάνεται ο φόβος για τη μη αποπληρωμή ομολόγων της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, ίσως και της Ιταλίας", τονίζεται χαρακτηριστικά.
"Οι Έλληνες αποτυγχάνουν στους στόχους του ελλείμματος. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν στην τρόικα ούτε ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους...  και για αυτό οι ελεγκτές έφυγαν πριν την ώρα τους. Αν οι Έλληνες δεν βελτιωθούν, τότε το Βερολίνο δεν αποκλείει πλέον τη χρεοκοπία ή την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ", καταλήγει η Die Zeit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης