Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ - Η τρόικα θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης - Trichet: Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ  - Η τρόικα θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης - Trichet: Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα
(upd)Διαψεύδει τα περί ύπαρξης σχεδίου για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η ολοκλήρωση της αναθεώρησης της τρόικας θα ανάψει τελικά το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
΄"Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ", σχολιάζει αξιωματούχος του διεθνoύς οργανισμού, επισημαίνοντας παράλληλα πως "η τρόικα θα εγκρίνει την εκταμίευση της ερχόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα".
Δεν υπάρχει σχέδιο για ελληνική χρεοκοπία, συνεχίζει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στην ισπανική και την ιταλική οικονομία.
Με τη σειρά του ο επικεφαλής της EKT, J. C. Trichet επισήμανε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν σε συνεχή επαγρύπνηση και είναι έτοιμες να παράσχουν ρευστότητα, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο. Σύμφωνα με τον Trichet, οι κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν στενά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο ο ίδιος δεν θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ύφεση.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του αρμοδίου για τα οικονομικά Επιτρόπου Οlli Rehn, Α Altafaz, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σενάριο πτώχευσης της Ελλάδας δεν υφίσταται. Παράλληλα επανέλαβε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη η ελληνική κυβέρνηση κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και ότι στόχος της Επιτροπής είναι να εκπονήσει η τρόικα μια θετική για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων έκθεση ως το τέλος του μήνα. Ο Altafaz σημείωσε επίσης ότι έχει αρχίσει η ανάπτυξη της τεχνικής βοήθειας των Βρυξελλών προς την Αθήνα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι συνολική συζήτηση επί των ανωτέρω θεμάτων θα πραγματοποιηθεί στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών οικονομίας που θα συνέλθει στο τέλος της εβδομάδας στην Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης