Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μια νέα κρίση τύπου Lehman δεν αργεί... Σε 6-12 μήνες θα είναι εδώ... Και θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη!

Μια νέα κρίση τύπου Lehman δεν αργεί... Σε 6-12 μήνες θα είναι εδώ... Και θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη!
"Τρία χρόνια πριν, η Lehman Βrothers κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Και αν σκέφτεστε ότι αυτό ήταν τρομακτικό, απλά περιμένετε να δείτε να καταφτάνει μια νέα κρίση τύπου Lehman...".
Αυτή είναι η άποψη του Καναδού John Stephenson, αντιπροέδρου της First Asset Management στο Τορόντο.
Σύμφωνα με τον Stephenson, μέσα στους ερχόμενους 6-12 μήνες μια νέα κρίση τύπου Lehman θα κάνει την εμφάνισή της. Η διαφορά της με την προηγούμενη κρίση έγκειται στο ότι στο προσκήνιο αυτής θα βρίσκονται τα χρέη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της First Asset Management, η νέα αυτή κρίση είναι αναπόφευκτη, ενώ ο αντίκτυπός στις αγορές θα είναι άμεσος. Μάλιστα, οι αγορές θα υποχωρήσουν στα επίπεδα εκείνα που είχαν κατακρημνιστεί στο άκουσμα της είδησης της κατάρρευσης της Lehman.
"Όταν η κρίση έρθει... θα εμφανιστεί ταχύτατα και θα είναι πολύ άσχημη και πολύ βαθιά", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Stephenson, προσθέτοντας ότι η νέα κρίση τελικά θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη... Και αυτό γιατί; "Γιατί τότε (το 2008) οι κυβερνήσεις είχαν χρήματα για διασώσεις. Τώρα δεν έχουν αυτή την ικανότητα", συνεχίζει.
Να σημειωθεί εδώ ότι ο Stephenson μπορεί να μην γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων διαχειριστών κεφαλαίων στον Καναδά.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο αντιπρόεδρος της First Asset Management δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη. Πρόσφατα ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής George Sorοs είχε δηλώσει ότι "αυτή η κρίση έχει τη δυναμική να είναι χειρότερη από την προηγούμενη...".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης