Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μerkel: Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης - Παπανδρέου: Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές

Μerkel: Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης - Παπανδρέου: Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές
Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα εντός του ευρώ, ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Μerkel, σε κοινές της δηλώσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, πριν την έναρξη του μεταξύ τους δείπνου στο Βερολίνο.
Η Καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα, ενώ τόνισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, μόλις οι δεσμεύσεις αυτές εκπληρωθούν.
Εκτός από τις περικοπές η Ελλάδα χρειάζεται και ανάκαμψη, ανέφερε στη συνέχεια η Καγκελάριος, ενώ αναγνώρισε ότι οι Έλληνες σηκώνουν μεγάλο βάρος και πληρώνουν για καταστάσεις που δεν ευθύνονται άμεσα.
Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων αλλαγών, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι είναι απαραίτητη στις προσπάθειες αυτές η στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. "Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προωθήσει όλες τις απαραίτητες αλλαγές", σημείωσε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική σταθερότητα. "Ο ελληνικός λαός κάνει μεγάλες θυσίες και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι πρέπει για να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε ασφαλή πορεία", τόνισε επίσης.
Όπως επίσης ανέφερε ο Πρωθυπουργός, η πολιτική βούληση στην Ελλάδα είναι ισχυρή, τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για τη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας.
Αναφερόμενος στις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο κ. Παπανδρέου τις χαρακτήρισε άριστες τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εστιάζοντας στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι συνιστούν ισχυρό μήνυμα.
Ερωτηθείς στη συνέχεια για τους στόχους της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι κατ' αρχήν η μείωση του ελλείμματος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι την άνοιξη του 2012 η ελληνική οικονομία θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

"Δεν μπορεί να αποκλειστεί η χρεοκοπία της Ελλάδας"

Δεν αποκλείται η χρεοκοπία της Ελλάδας, φαίνεται να δήλωσε νωρίτερα ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου η Γερμανίδα Καγκελάριος, τονίζοντας ωστόσο ότι κανείς δεν επιθυμεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα, διαβεβαίωνε η Merkel, σημειώνοντας ότι η Ευρωζώνη δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα ή νέα πακέτα στήριξης.
Η κρίση χρέους δεν είναι κρίση του ευρώ, επανέλαβε η Καγκελάριος, ενώ εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωμολόγου.
Όπως επίσης δήλωσε η Merkel, η τροποποίηση της συνθήκης της ΕΕ στο μέλλον θα είναι αναπόφευκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης