Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γερμανοί προσφεύγουν στο Ε.Δ. κατά της Ελλάδος για το μηχανισμό - Το Μάιο στο ΔΝΤ η Ελλάδα λέει το Economist

tags :
Γερμανοί  προσφεύγουν στο Ε.Δ. κατά της Ελλάδος για το μηχανισμό - Το Μάιο στο ΔΝΤ η Ελλάδα λέει το Economist

(upd)Προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσα στο Μάιο βλέπει το Economist Intelligence Unit για την Ελλάδα, ενώ για το δημόσιο χρέος προβλέπει να φτάσει στο 130% του ΑΕΠ το 2011. Για το έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί στο 9,4% του ΑΕΠ το 2010. Ταυτόχρονα βλέπει κινδύνους μεσοπρόθεσμα που μπορεί να οδηγήσουν σε καθοδική αναθεώρηση την πορεία των μεγεθών αυτών. Σε περίπτωση που η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν γίνει άμεσα μέχρι το Μάιο, το EIU βλέπει ακόμη προσφυγή  εντός των επόμενων 6-12 μηνών, και αποφυγή χρεοκοπίας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.....

Σύμφωνα με το Economist, υπάρχει βέβαιο σημαντικός κίνδυνος ότι ακόμη και μετά τη λήψη ενός πακέτου από το ΔΝΤ η Ελλάδα να μην καταφέρει να χρηματοδοτήσει το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων της μέσα στο 2011, οπότε στην περίπτωση αυτή αναμένει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια αναγκαστική αλλά ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της.Προκειμένου να ελέγξει το έλλειμμα η κυβέρνηση, οι μισθοί του δημοσίου τομέα θα πρέπει να μειωθούν και η ανταγωνιστικότητα να βελτιωθεί και το ίδιο πρέπει να συμβεί και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το EIU. Το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να υποχωρήσει κατά 5% το 2010 και κατά 1,6% το 2011, λόγω του αντίτυπου των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης.

Γερμανοί οικονομολόγοι προσφεύγουν στο Ε.Δ. κατά της Ελλάδος για το μηχανισμό στήριξης

Υπάρχει έλλειμμα νομοθετικής ρύθμισης, επισημαίνει ο καθηγητής της νομικής σχολής της Νυρεμβέργης, Karl Schachtschneider σε επιστολή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την οποία καταφέρεται εναντίον της νομιμότητας του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας.» Το καθήκον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου είναι να προστατεύσει το γερμανικό σύνταγμα. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή από το να αποφασίσει το Δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο. Αυτό ίσως προκαλέσει τεράστια κρίση στην Ευρώπη, αλλά ήδη διανύουμε περίοδο κρίσης», δηλώνει.
«Ζητώ από το Δικαστήριο σαν να «παγώσει» το σχέδιο διάσωσης μέχρι να συγκεκριμενοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες, όπως άλλωστε έγινε και πέρσι με τη Συνθήκη της Λισαβόνας» (Το Βερολίνο είχε ζητήσει την καθυστέρηση της εφαρμογής της Συνθήκης, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης