Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Την τεχνογνωσία των Ιρλανδών ζήτησε η ΤτΕ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελληνικών τραπεζών

Την τεχνογνωσία των Ιρλανδών ζήτησε η ΤτΕ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελληνικών τραπεζών
Την τεχνογνωσία των Ιρλανδών φέρεται να ζήτησε τους τελευταίους μήνες η Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times, στελέχη της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας ταξίδεψαν δύο φορές στην Αθήνα, το τελευταίο τρίμηνο, μία φορά τον Ιούλιο και άλλη μία στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πουν στα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποίησαν τα stress tests των ιρλανδικών τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, και επιβεβαιώνονται από τον εκπρόσωπο της  κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από την ιρλανδική κεντρική τράπεζα να στείλει αποστολή στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η τρόικα αξιολόγησε θετικά τα τεστ αντοχής, που έγιναν στις ιρλανδικές τράπεζες τον περασμένο Μάρτιο, κάνοντας λόγο για «συνταγή επιτυχίας» στην αξιολόγηση των κινδύνων στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης. Οι Ιρλανδοί συμβούλεψαν τους Έλληνες της ΤτΕ για τη διαδικασία που ακολούθησαν στα stress tests και το πως τα αποτελέσματα των τεστ επηρέασαν την ανοικοδόμηση του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος γύρω από τους δύο «πυλώνες», την Bank Of Ireland και την Allied Irish Banks.
Τα stress tests του Μαρτίου δεν διεξήχθησαν αποκλειστικά από την κεντρική τράπεζα της χώρας, καθώς κάλεσαν και διεθνούς συμβούλους, όπως την BlackRock, που αυτή την περίοδο ελέγχει τα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών (όπως έκανε και στην Ιρλανδία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης