Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε εργασιακό - ασφαλιστικό το ενδιαφέρον της Τρόικας

Σε εργασιακό - ασφαλιστικό το ενδιαφέρον της Τρόικας
Διορθωτικό πακέτο  μέτρων  σε ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις υπέδειξαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕκΤ στην ελληνική κυβέρνηση στην  πρώτη επαφή που είχαν χθες για τους όρους με τους οποίους θα δανεισθεί η Ελλάδα.
Για περίπου  τρεισήμισι ώρες η ελεγκτική τρόικα  «πρέσαρε» με συνεχή ερωτήματα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες του ενώ ανάλογη «εξέταση» περιμένει  από σήμερα και τις επόμενες μέρες  τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Λούκα Κατσέλη , τη  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου  και τον  Γιάννη Ραγκούση.
«Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για φέτος» δήλωσε μετά το πέρα της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εξέλθει του μηχανισμού όταν η ίδια το θελήσει.
Να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού  μπορεί να γίνει ακόμα και πριν την επίτευξη συμφωνίας και να ακυρωθεί αν τελικώς δεν υπάρξει συμφωνία.
Εκτός των επισκέψεων στα υπουργεία το μεικτό κλιμάκιο θα συναντηθεί και με τους συνδικαλιστικούς  φορείς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ.
Επαφές θα υπάρξουν και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, με τον οποίο  θα εξετάσουν την υφιστάμενη κατάσταση του πιστωτικού συστήματος .
Πρόθεση είναι να υπάρξει το πλαίσιο των πολιτικών πριν τη 15η Μαίου, δηλαδή πριν την αποστολή της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης για την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας. Το πλαίσιο των πολιτικών αυτών θα είναι κοινό για την έκθεση και για τη συμφωνία δανεισμού.
Η συμφωνία, που θα υπογραφεί από τις δυο πλευρές , Ελλάδα και εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕκΤ και Ε.Ε δεν χρειάζεται επικύρωση από τη Βουλή.
Αύριο το  πρωί έχει  προγραμματιστεί νέα συνάντηση του κλιμακίου με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου πριν αναχωρήσει για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθεί και με το γενικό διευθυντή Ντομινίκ Στρος Καν.
Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής  Στατιστικής Υπηρεσίας για το  έλλειμμα και το χρέος του 2009. Και τα δύο μεγέθη υπολογίζεται ότι θα είναι υψηλότερα από αυτά που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης