Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αυστρία: Να ανοίξουν τώρα τα χαρτιά τους οι Έλληνες και να πουν πόσα χρήματα χρειάζονται

Αυστρία: Να ανοίξουν τώρα τα χαρτιά τους οι Έλληνες και να πουν πόσα χρήματα χρειάζονται
Για λανθασμένους χειρισμούς κατηγορεί ο αυστριακός υπουργός οικονομικών της Ελλάδα σχετικά με τη χρήση του πακέτου στήριξης που είναι στη διάθεση των Ελλήνων, σύμφωνα με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.
Ο Josef Proell, καλεί την Ελλάδα να ανοίξει τα χαρτιά της και να πει «επιτέλους» πόσα χρειάζεται και πότε θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης. Η τακτική της Ελλάδας φαίνεται σαν να θέλει να αλλάξει τους όρους παροχής της βοήθειας, γεγονός που θα είναι οδυνηρό για την ευρωζώνη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Proell.
Είναι στο χέρι της Ελλάδας η ενεργοποίηση του μηχανισμού, η οποία μάλιστα καθυστερεί την ώρα που οι αγορές δίνουν ένα σαφές μήνυμα ότι ο καιρός έχει περάσει, και ότι η στιγμή της ενεργοποίησης είναι τώρα.
Την ίδια ώρα, σε πρωινό της άρθρο η Washington Post ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δει τις ανάγκες σε ρευστό και πριν τις 19 Μαΐου που θα κληθεί να καλύψει τη λήξη ομολόγων ύψους 8 δισ. ευρώ. Ίσως να είναι η στιγμή της ενεργοποίησης πριν από αυτήν την ημερομηνία, προς απογοήτευση της γερμανικής κυβέρνησης, επισημαίνεται στο άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης