Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Συνεχίζονται οι διαφωνίες Γαλλίας-Γερμανίας για τις τράπεζες... αλλά η Γαλλία το διαψεύδει – Την Κυριακή η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί για την Ελλάδα και το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους

Συνεχίζονται οι διαφωνίες Γαλλίας-Γερμανίας για τις τράπεζες... αλλά η Γαλλία το διαψεύδει – Την Κυριακή η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί για την Ελλάδα και το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους
(upd)Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου στο μείζον θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
"Παρίσι, Βερολίνο συμφωνούν ότι οι τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια, αλλά θα πρέπει πρώτα να στραφούν στις δικές τους πηγές χρηματοδότησης, προτού αναζητήσουν κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα", αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Nωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:


Δεν έχουν τέλος οι διαφωνίες Γαλλίας - Γερμανίας δύο 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση της Άγκελας Μέρκελ με το Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο.
Η συνάντηση αυτή θεωρείται κρίσιμη για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, καθώς οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση της Ελλάδας και κυρίως το θέμα της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI), την ώρα που αυξάνονται οι φήμες για αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
Σε δύο σημεία φαίνεται, προς το παρόν, ότι δεν τα βρίσκουν οι δύο ηγέτες. Το πρώτο είναι το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Παρότι πρώτο το Παρίσι είχε θέσει θέμα ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, τώρα φαίνεται να εκφράζονται επιφυλάξεις από τη γαλλική πλευρά.
Το δεύτερο σημείο είναι η στήριξη του τραπεζικού συστήματος μέσω του EFSF που προωθεί το Παρίσι, αλλά δεν θέλει η Γερμανία…
Όπως υποστηρίζουν γάλλοι οικονομικοί αναλυτές υπάρχουν διαφωνίες και στο Βερολίνο για την στροφή της Μέρκελ…
Όμως η Γερμανίδα καγκελάριος προωθεί την ιδέα ενίσχυσης των τραπεζών μέσω των αγορών ή με τη βοήθεια εθνικών προγραμμάτων καθώς γνωρίζει ότι οι γερμανικές τράπεζες δεν θα έχουν μεγάλη ίσως και καθόλου ανάγκη από κρατική στήριξη.
Όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο με τις γαλλικές τράπεζες.
Ο Σαρκοζί θα θέσει τα δύο ζητήματα αύριο και στην συνάντηση που θα έχει με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είναι υπέρ της ανακεφαλαιοποιήσης των τραπεζών και έχει υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες.
Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα γαλλική εφημερίδα La Tribune οι Γερμανοί φέρεται να λένε ότι «αυτό που θα κάνουν οι γάλλοι με τις τράπεζές τους είναι δικό τους πρόβλημα και διαμηνύουν ότι θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τις γαλλικές προεδρικές εκλογές για μια επιχείρηση ανακεφαλαιοποίησης…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης