Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Aπαντήσεις στη Σύνοδο Κορυφής για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών υπόσχεται η Merkel - Εντός των ερχόμενων ημερών οι προτάσεις της Κομισιόν - Στην ΕΒΑ η αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής

tags :
Aπαντήσεις στη Σύνοδο Κορυφής για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών υπόσχεται η Merkel - Εντός των ερχόμενων ημερών οι προτάσεις της Κομισιόν - Στην ΕΒΑ η αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής
(upd2)"Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών",  δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μerkel, μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό, Μ. Route.
Γερμανία και Ολλανδία συμφώνησαν ότι ο EFSF πρέπει να χρησιμοποιείται για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, μόνο αν ένα κράτος μέλος δεν είναι σε θέση να στηρίξει τις τράπεζές του, πρόσθεσε η ίδια.
Παράλληλα, η Merkel διεμήνυσε ότι η ολλανδική πρόταση για τον διορισμό ενός ειδικού σε θέματα που άπτονται του ευρώ επιτρόπου είναι μια πολύ καλή ιδέα.
Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η Merkel, σημείωσε ότι "δεν αναμένουμε την έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα για να την εξετάσουμε στην Σύνοδο".
Την ίδια ώρα, προτάσεις για την κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών αναμένεται να καταθέσει εντός των ερχόμενων ημερών η Κομισιόν, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτό που τώρα απαιτείται είναι ακριβή στοιχεία για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι η αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με τους κανόνες κρατικής ενίσχυσης.
Η Κομισιόν επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ΕΒΑ (Εuropean Banking Authority - Eυρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή) παρακολουθεί την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών κάθε εβδομάδα.
Στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει εκ νέου ότι είναι άμεση ανάγκη η ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

(Πρώτη ενημέρωση 13.39)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης