Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μέρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας ζητά ως αντάλλαγμα για το haircut στο χρέος Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης

Μέρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας ζητά ως αντάλλαγμα για το haircut στο χρέος Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης
Μέρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας ζητά ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία αναφορικά με την επιβολή haircut στο ελληνικό χρέος, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Μ. Fucks.
"Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα haircut στο ελληνικό χρέος χωρίς κανόνες και όρους γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, τουλάχιστον προσωρινά" δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.
Ο Γερμανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως "κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον". Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα.
Ο Fucks αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης