Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εναντιώνεται η ΕΚΤ στην αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και στην επιβολή μεγαλύτερου haircut στο ελληνικό χρέος

Εναντιώνεται η ΕΚΤ στην αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και στην επιβολή μεγαλύτερου haircut στο ελληνικό χρέος
Αντίθετη με την αναθεώρηση των όρων της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου δηλώνει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν τον κύκλο των αγορών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Επί της ουσίας η ΕΚΤ εμφανίζεται αντίθετη στην επιβολή ενός haircut μεγαλύτερου του 21% στο ελληνικό χρέος, την ώρα που η γερμανική πλευρά φέρεται να εξετάζει ένα harircut έως και 60%.
Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ δεν είναι η πρώτη φορά που αντιτίθεται στις γερμανικές απαιτήσεις. Η ΕΚΤ το περασμένο διάστημα εξέφραζε την αντίθεσή της στην επιβολή haircut στα ελληνικά ομόλογα, ωστόσο στη συνέχεια αναγκάστηκε να το δεχθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, ένα PSI plus, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα αναμένει μια βελτιωμένη πρόταση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι είτε εντός της ημέρας, είτε το αργότερο αύριο Τρίτη αναμένεται ανακοίνωση της τρόικα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά που ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Στη συνέχεια, αναμένεται η σύνταξη της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία και θα κρίνει αν πρέπει ή όχι να εκταμιευθεί η 6η δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης