Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Moody’s: «Ναι» στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών αλλά να μην πληγεί η δημοσιονομική κατάσταση των κυβερνήσεων - ΔΝΤ: Να ενταχθεί σε μία συνολική ευρωπαϊκή λύση το ελληνικό πρόβλημα

tags :
Moody’s: «Ναι» στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών αλλά να μην πληγεί η δημοσιονομική κατάσταση των κυβερνήσεων - ΔΝΤ: Να ενταχθεί σε μία συνολική ευρωπαϊκή λύση το ελληνικό πρόβλημα
Αβέβαιο θεωρεί το αποτέλεσμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι αναλυτές του οίκους αξιολόγησης Moody’s, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μόνο ένα «διάλλειμα» στις ανησυχίες των αγορών για την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τη Moody’s η λύση που θα οδηγήσει τη Ζώνη εκτός κρίσης είναι ο καλύτερος συντονισμός, η χάραξη κοινής πολιτικής και μία πειστική λύση που να θέτει σε βιώσιμη τροχιά τα υψηλά χρέη. Το βασικό στοίχημα των Ευρωπαίων είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών δεν θα επιδεινώσει τη δημοσιονομική κατάσταση των κυβερνήσεων, προσθέτει.
Ο οίκος καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει τελικά να επιλέξουν σε μία μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση, με μεταφορά κεφαλαίων ή στο να αποδεχτούν περισσότερες χρεοκοπίες. Είναι θετικό βήμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά θα πρέπει να συντονιστούν για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΔΝΤ: Να ενταχθεί σε μία συνολική ευρωπαϊκή λύση το ελληνικό πρόβλημα

Μεγάλες προκλήσεις βλέπει για την ευρωζώνη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, John Lipsky, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει μία πειστική λύση για την κρίση χρέους μέσα στον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον Lipsky, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο CNBC, οι αγορές αναμένουν στις 23 Οκτωβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες να καταλήξουν σε ένα πειστικό πακέτο που θα λύνει συνολικά τα ευρωπαϊκά προβλήματα. Μέσω αυτού του πακέτου, οι αγορές αναμένουν να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας που να προστατεύει τα ισχυρά κράτη και να ενισχύει το τραπεζικό σύστημα.
Το πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα που θα αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά το ελληνικό πρόβλημα. Οποιαδήποτε λύση για τον ελληνικό χρέος θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα συνολικό πακέτο για την ευρωζώνη, και όχι αποσπασματικά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Lipsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης