Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Deutsche Bank: Εξετάζει νέο σχέδιο PSI με haircut 40% και μείωση κουπονιών του ελληνικού χρέους

tags :
Deutsche Bank: Εξετάζει νέο σχέδιο PSI με haircut  40% και μείωση κουπονιών του ελληνικού χρέους
Ένα νέο σχέδιο «κουρέματος» 40% του ελληνικού χρέους, με το οποίο δεν θα απαιτείται η μεταβολή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, εξετάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με σχετική έκθεσή της.
Ειδικότερα, το σχέδιο των αναλυτών της Deutsche Bank παρουσιάζει διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία μείωσης του ελληνικού χρέους.
Όπως, για παράδειγμα, η μείωση του κουπονιού κατά 1% και επέκταση της διάρκειας λήξης κατά 10 χρόνια μπορεί να μεταφραστεί σε απομείωση της αξίας κατά 40%. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό θα αποτρέψει την ελληνική χρεοκοπία και θα διατηρήσει το νομικό καθεστώς των νέων ομολόγων σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να καθαρίσουν τον ισολογισμό τους.
Το σχέδιο της Deutsche Bank πιθανότατα θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής, στις 23 Οκτωβρίου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Deutsche Bank και του διεθνούς τραπεζικού ινστιτούτου IIF, Josef Ackermann, είχε δηλώσει ότι θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να συζητήσει με τους κοινοτικούς αξιωαμτούχους το ενδεχόμενο μεγαλύτερης μείωσης του ελληνικού χρέους από αυτή που προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου.
Στο μεταξύ, τα 10ετή ελληνικά κρατικά ομόλογα αγοράζονται στη δευτερογενή αγορά στο 40% της ονομαστικής τους αξίας. Μερικοί Γερμανοί πιστωτές έχουν ήδη αποτιμήσει τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτουν σε επίπεδα αγοράς, ενώ όσοι τα εμφανίζουν με μικρότερης έκτασης διαγραφή προβλέπεται να αντιμετωπίσουν περαιτέρω ζημίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης