Τελευταία Νέα
Ελλάδα

«Κοινή στάση» ζήτησε ο Παπανδρέου από το Σαμαρά κατά την τηλεφωνική επικοινωνία – Σκληρή απάντηση Σαμαρά...δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτε...

«Κοινή στάση» ζήτησε ο Παπανδρέου από το Σαμαρά κατά την τηλεφωνική επικοινωνία – Σκληρή απάντηση Σαμαρά...δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτε...
Μετά τη γεμάτη ένταση συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε το πρωί της Τετάρτης στον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «κοινή στάση στο εσωτερικό και το εξωτερικό», ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Βάσει των πρώτων πληροφοριών, το αίτημα για «κοινή στάση» αφορά το πολυνομοσχέδιο και κοινή παρουσία των δύο ανδρών στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.
Σε κάθε περίπτωση, στην συνομιλία των δύο αρχηγών την Τρίτη δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης, ενώ φέρεται να μην τέθηκε ζήτημα συγκυβέρνησης από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο της ΝΔ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε σκληρά απορρίπτοντας κάθε δυνατότητα για κοινή στάση λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι «δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα μαζί». Όπως του επισήμανε, δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης ούτε καν στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Σε τεταμένο κλίμα η χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά που κατέληξε σε αδιέξοδο - Νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Από την πλευρά της ΝΔ δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά διεξήχθη σε πολύ τεταμένο κλίμα, λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην αξιωματική αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής.
Σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρωθυπουργός τορπίλισε κάθε δυνατότητα διαλόγου μετά το «υβρεολόγιο» που εξαπέλυσε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Αντώνης Σαμαράς αντί για χειραψία μόλις μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού του είπε, «εάν δεν ήταν τόσο δύσκολες οι στιγμές για τη χώρα να ξέρεις ότι δε θα ερχόμουν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λίγα λεπτά πριν εσύ να τορπιλίζεις κάθε δυνατότητα διαλόγου και αυτή καθεαυτή τη συνάντηση».
Κάτω από αυτές τις συνθήκες η συνάντηση διήρκησε μετά βίας είκοσι λεπτά και σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρωθυπουργός έκανε μια γενική ενημέρωση στον Α. Σαμαρά.
Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση για τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την κατάσταση της οικονομίας.
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές ο Γ. Παπανδρέου είπε στον Α. Σαμαρά ότι «θα έχεις όση πληροφόρηση θέλεις και όποτε τη θέλεις».
Ζήτησε δε από τον Α. Σαμαρά στήριξη στο πολυνομοσχέδιο (η ΝΔ έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά) για να πάμε όπως είπε «ενωμένοι στη διαπραγμάτευση της Κυριακής», ενώ τόνισε την ανάγκη για κοινή δράση της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα διεθνώς.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αντώνης Σαμαράς εξέδωσε μία ανακοίνωση σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους αναφέροντας ότι «με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω… Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε».
«Το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο» αναφέρει ο κ. Σαμαράς, ενώ υποστηρίζει πως «λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης