Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Θέτει 4 όρους για να αναλάβει μεταβατικός πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος - Συναινούν στην υποψηφιότητά του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Αύριο στις 10:00 σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα συμμετάσχει ο Γ. Καρατζαφέρης

Θέτει 4 όρους για να αναλάβει μεταβατικός πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος - Συναινούν στην υποψηφιότητά του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Αύριο στις 10:00 σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα συμμετάσχει ο Γ. Καρατζαφέρης
(upd18)Τέσσερις όρους προκειμένου να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού στη μεταβατική κυβέρνηση θέτει ο Λ. Παπαδήμος, με βάση τελευταίες πληροφορίες.
Οι όροι που θέτει ο κ. Παπαδήμος είναι οι εξής:
1) Να υπάρχει υπογραφή και των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για την εφαρμογή της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.
2) Μεγαλύτερη συμμετοχή των στελεχών της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση.
3) Ελαστικότητα στην ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, ήτοι να μην κλειδώσει η 19η Φεβρουαρίου.
4) Δεν έχει απαιτήσεις στη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ΠΑΣΟΚ έχει αποδεχθεί τις προϋποθέσεις που διατυπώνει ο κ. Παπαδήμος, ενώ και η ΝΔ, δια στόματος του προέδρου της Αντ. Σαμαρά, γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει κάθε επιλογή που θα προταθεί....
Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκαλείται στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να βρεθεί λύση για τη μεταβατική κυβέρνηση και τον νέο πρωθυπουργό, καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία και η διαδικασία παραμένει ακόμη στον αέρα. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν ότι δυναμικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει επανέλθει το όνομα του κ. Λ. Παπαδήμου. Μάλιστα, υπήρξε νέα επικοινωνία του κ. Παπαδήμου τόσο με τον Γ. Παπανδρέου, όσο και τον Αντ. Σαμαρά.
Φαίνεται ότι η επιλογή του Φ. Πετσάλνικου να αναλάβει μεταβατικός πρωθυπουργός ναυάγησε οριστικώς, καθώς υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις τόσο από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί απο τον κ. Παπανδρέου, αφήνωντας να εννοηθεί ότι θα στηρίξει όποια λύση προταθεί τελικώς από το ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος. Το πρόβλημά μου δεν είναι τα πρόσωπα. Την πρωτοβουλία για νέο πρωθυπουργό την έχει η κυβερνητική πλειοψηφία. Προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης και η ψήφιση της δανειακής σύμβασης, ώστε να διενεργηθούν εκλογές και να έχει ο τόπος κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, η κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς ολοκληρώθηκε στη σκιά έντονου παρασκηνίου και μεγάλων ανατροπών.
Η δήλωση του Α. Σαμαρά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι σημαντική εξέλιξη. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Πετσάλνικο, ή τον Παπαδήμο ή όποιο άλλο πρόσωπο δήλωσε χαρακτηριστικά. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ωστόσο νωρίτερα ότι ο Παπανδρέου φέρεται να πρότεινε τον κ. Παπαδήμο ο οποίος απορρίφθηκε από τη ΝΔ, στη συνέχεια πρότεινε τον κ. Βενιζέλο που επίσης απορρίφθηκε, ενώ προτάθηκε η θέση του αντιπροέδρου στον κ. Παπαδήμο αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Από την ΝΔ πάντως αναφέρουν ότι τα σενάρια περί απόρριψης είναι σπέκουλα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ παραπλανά η ΝΔ δεν έχει πρόβλημα με τα πρόσωπα που έχουν προταθεί.
Ταυτόχρονα εξαιρετικά οργισμένος απεχώρησε από το προεδρικό μέγαρο ο Γ. Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο οποίος κατήγγειλε μεθοδεύσεις... Συγκεκριμένα απεχώρησε άρον άρον καθώς αντί να παραβρεθεί μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ανέμενε σε άλλη αίθουσα κάτι που τον εξόργισε και τον ώθησε τελικά σε αποχώρηση. Ο κ. Καρατζαφέρης διαφώνησε ανοικτά με την επιλογή να είναι μεταβατικός πρωθυπουργός ο Φ. Πετσάλνικος, ζητώντας νέος πρωθυπουργός να είναι ο Λ. Παπαδήμος. Λυπάμαι γιατί παιχνίδια και τακτικισμοί των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά παρασύρουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι αν δεν βάλουν πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα.
Η διαδικασία δεν είναι σαφές αν τινάζεται στον αέρα ωστόσο ακόμη οι διεργασίες συνεχίζονται.
Ωστόσο νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου σε διάγγελμα του ανέφερε ότι είναι θεσμική η απόφαση για τη μεταβατική κυβέρνηση. Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια τονίστηκε ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα συνεργασίας...

Τα σενάρια για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Κατά τις πληροφορίες, στη μεταβατική κυβέρνηση αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών παραμένει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ενώ θέση αναπληρωτή αναλαμβάνει ο κ. Ι. Μουρμούρας από τη ΝΔ.
Στη θέση του δεύτερου προέδρου της κυβέρνησης παραμένει ο κ. Θ. Πάγκαλος.
Μυστήριο παραμένει ταυτόχρονα η αξιοποίηση του κ. Λ. Παπαδήμου στη νέα κυβέρνηση, καθώς φέρεται να του έχει προταθεί να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν έχει αποδεχθεί την εν λόγω πρόταση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο κ. Δημ. Αβραμοπουλος από τη ΝΔ θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας.

Παπανδρέου: Θεσμική η απόφαση για τη μεταβατική κυβέρνηση - Η Ελλάδα συνεργάζεται για να αντιμετωπίσει την κρίση

"Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία της χώρας. Σήμερα αναλαμβάνει μια κυβέρνηση πάνω από κόμματα και προσωπικές διαφορές. Προσπάθησα από την πρώτη στιγμή για το πνεύμα της συνεννόησης. Αν τώρα δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία, πότε θα υπήρχε;", διεμήνησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, στο διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας παράλληλα πως είναι εθνική προτεραιότητα η προστασία της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι στο διάγγελμά του ο κ. Παπανδρέου - στο τελευταίο του διάγγελμα ως πρωθυπουργός - παρά το συγκινησιακό κλίμα και τις ευχαριστίες δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη "παραιτούμαι".
"Μπορούμε να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο χωρίς μίσος και πόλωση, με αλληλεγγύη. Ελπίζω και αγωνίζομαι να ανοίξει νέα εποχή για την Ελλάδα. Σήμερα, παρά τις διαφορές μας, αφήνουμε στην άκρη τις συγκρούσεις και αναλαμβάνει υπερκομματική κυβέρνηση πολιτικών δυνάμεων. Η συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα ήταν σωστή, έχουμε συννενόηση στην Ελλάδα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρωθυπουργού έκανε λόγο για μια θεσμική επιλογή.
"Στέλνω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η διαδρομή μας θα γίνει πιο σίγουρη, πιο εύκολη, πιο ελπιδοφόρα. Η νέα κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς τους εταίρους μας. Όλοι υπερβαίνουμε εαυτούς. Αποφύγαμε τη βέβαιη χρεοκοπία", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
Η νέα κυβέρνηση καλείται να συνεχίσει στο δρόμο των μικρών και μεγάλων αλλαγών που ξεκινήσαμε, συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τις πλάτες των περισσοτέρων κομμάτων "μπορούμε πλέον να βάλουμε τάξη στη χώρα".

Το θυελλώδες παρασκήνιο


Το τέλος των διαπραγματεύσεων προεξόφλησε νωρίτερα η λακωνική δήλωση του κ. Παπούλια "τελειώσαμε" καθώς και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που αναφέρει ότι «η λύση βρίσκεται πλέον στα χέρια του κ. Παπανδρέου. Δεν νοείται άλλη καθυστέρηση. Επιτέλους να τελειώνουμε». Την ίδια ώρα, κυκλοι της Κομισιόν διαρρέουν ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, γι' αυτό θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί η λύση. Είναι προφανές ότι επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός στην ΕΕ για τις καθυστερήσεις της Ελλάδος. Από την άλλη αποτελεί ωμή παρέμβαση για πολλοστή φορά της ΕΕ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
Στα ονόματα που βρέθηκαν επίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνονται επίσης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλης Σκουρής, αλλά και ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ο Γ. Κουκιάδης.
Να σημειωθεί ότι έως αργά χθες το βράδυ ο επικρατέστερος για τη θέση του πρωθυπουργού ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος σήμερα παραδέχθηκε ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει την ηγεσία της νέας κυβέρνησης.
Η λύση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμου οδηγήθηκε σε ναυάγιο καθώς όπως αποκαλύπτεται ο Ε. Βενιζέλος δεν επιθυμούσε για πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και ο Παπαδήμος δεν ήθελε για υπουργό οικονομικών τον Βενιζέλο και όλα αυτά σε μια χώρα που βαίνει σε χρεοκοπία... Καμία σοβαρότητα....Ταυτόχρονα και η ΝΔ δηλώνει ότι ουδέποτε τις ετέθηκε στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση το όνομα του Λ Παπαδήμου.
Ο Γ Παπανδρέου πάντως σήμερα Τετάρτη θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ Παπούλια για να ανακοινώσει το όνομα του πρωθυπουργού στην μεταβατική κυβέρνηση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών  αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Διεργασίες στις οποίες καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άρνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να αποδεχθεί τη λύση Παπαδήμου και οι οποίες φαίνεται να οδηγούν τώρα σε ανάδειξη πολιτικού προσώπου. Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωση του προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο Β. Βενιζέλος διευκρινίζει ότι ουδέποτε έθεσε βέτο για να μην γίνει ο Παπαδήμος πρωθυπουργός. Μάλιστα, με ένα non paper που διένειμε ο υπουργός αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι :
• Ουδέποτε Παπανδρέου και Σαμαράς μίλησαν για πιθανή λύση Παπαδήμου.
• Ο Παπαδήμος με δική του πρωτοβουλία μόλις το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη. Του είπε ότι δεν υπάρχει θέμα.
• Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό.
• Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο.  Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων.
• Επίσης,  αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στον  Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες . Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεώρει πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή  η διεθνής Ένωση τραπεζών.
Ταυτόχρονα  όπως όλα δείχνουν ο κ. Σαμαράς θα αποκλείσει από τη νέα κυβέρνηση κοινοβουλευτικά στελέχη του, ενώ στόχος είναι η ταχεία προσφυγή στις κάλπες.  
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές, η ΝΔ φαίνεται ότι εγκρίνει το κ. Βασίλειο Σκουρή για νέο πρωθυπουργό, καθώς έτσι θα δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και όχι ένα σχήμα συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.
Αυτό σημαίνει πως στη «γαλάζια» λίστα για την προσωρινή κυβέρνηση μπορούν να συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο καθηγητής Ι. Μουρμούρας. Συνομιλώντας πριν από λίγο με δημοσιογράφους, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι δεν θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ωστόσο αυτό που πρέπει να τονιστεί με πολύ σαφή τρόπο είναι ότι αν και σήμερα δεν επέλθει συμφωνία τότε η διαδικασία μεταβατικής κυβέρνησης θα πρέπει να ακυρωθεί. Τα κόμματα να ψηφίσουν την δανειακή σύμβαση και η χώρα να προχωρήσει άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Η κοινωνία χρειάζεται καθαρές λύσεις...όχι αβεβαιότητα ή κυβερνήσεις μαριονέτα.
Η διαδικασία συγκρότησης νέας κυβέρνησης έχει εξελιχθεί σε πραγματικό θρίλερ, ενώ τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τη χώρα, μετά τα απανωτά ευρωπαϊκά τελεσίγραφα για άμεση κατάθεση γραπτών δεσμεύσεων από τα ελληνικά κόμματα ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Το μυστήριο... Παπαδήμος και η λοιπή ονοματολογία

Ενώ όλες οι πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τρίτης συνέκλιναν στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμο, το σκηνικό γρήγορα άλλαξε και τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για ναυάγιο...
Το όνομα του Παπαδήμου έρχεται και φεύγει συνεχώς από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς κανείς ωστόσο να μπορεί με βεβαιότητα να δηλώσει ότι τελικά οριστική συμφωνία προς το όνομά του υπάρχει.
Οι αξιώσεις του κ. Παπαδήμου δεν μπορούν να υποβαθμιστούν, πόσο μάλιστα όταν κρίνονται εν μέρει υπεύθυνες για τη μέχρι στιγμής δυστοκία στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει θέσει τρεις προϋποθέσεις, ως προς τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, τις δικές του αρμοδιότητες και τα πρόσωπα που θα στελεχώνουν την κυβέρνησή του. Φέρεται μάλιστα να έχει μιλήσει και για συγκεκριμένα πρόσωπα που γνωρίζει καλά και θα μπορούσε να εμπιστευθεί, όπως οι κ.κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης και Τάσος Γιαννίτσης.
Σε πρόσωπο κλειδί για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης τείνει να εξελιχθεί και ο Απ. Κακλαμάνης, που την Τρίτη βρέθηκε στο επίκεντρο, μετά από σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Κακλαμάνης από την πλευρά του διαψεύδει σενάρια που τον θέλουν να εμπλέκεται στη νέα κυβέρνηση.
Από τα σενάρια για τον νέο πρωθυπουργό δεν έλειψε και το όνομα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη, ο οποίος αν και διαψεύδει από τη Δευτέρα ότι έχει δεχθεί κρούση για να αναλάβει τα ηνία της νέας κυβέρνησης, την Τρίτη είχε πολύωρη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα το όνομά του, πέραν της πρωθυπουργίας "έπαιξε" και για υπουργικό θώκο, όπως επίσης και του Β. Ράπανου, του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι ένα ακόμη όνομα που άρχισε να κερδίζει έδαφος το βράδυ της Τρίτης ήταν και αυτό του νυν προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου.
Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ένα... Ο χρόνος μέχρι την τελική ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού μοιάζει βασανιστικός.

Τα ευρωπαϊκά τελεσίγραφα και η άρνηση Σαμαρά να καταθέσει γραπτή δήλωση
Η νέα συμφωνία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της κυβέρνησης που θα προκύψει και της ΕΕ απαιτεί, όπως διαμηνύουν αυστηρά οι Βρυξέλλες, γραπτές δεσμεύσεις προς το Eurogroup και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Οι Βρυξέλλες απαιτούν οι δεσμεύσεις αυτές να έχουν υπογραφή από τον νέο πρωθυπουργό, τον νέο υπουργό Οικονομικών, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, καθώς και των κ. κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά.
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ  Αντ. Σαμαρά στις απαιτήσεις των Βρυξελλών για γραπτές εγγυήσεις. "Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω εξηγήσει γιατί έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέσει σε αμφιβολία. Δεν υπογράφω, αρκεί η προφορική μου δέσμευση" κατέστησε σαφές ο κ. Σαμαράς.
"Περιμένουμε σαφήνεια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου του Οκτωβρίου", δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας της ΕΕ, O. Rehn, στο άκουσμα της είδησης για την άρνηση του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
"Μετά τη μονομερή απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας προς την Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητούμε όχι μόνο έγγραφες εγγυήσεις αλλά και πράξεις", τόνισε ο επίτροπος.
"Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για τη χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια, απάντησε λίγη ώρα αργότερα στον επίτροπο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

Ραγκούσης: Ο νέος πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών

«Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος Πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσω μάλλον εντός των κομμάτων», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης.
Όσο για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως «απολύτως απαράδεκτη» κάθε συζήτηση και σκέψη γύρω από εσωκομματικά ζητήματα σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικά περιστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης