Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μerkel: Απατείται ευρεία συναίνεση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - Χαιρετίζουν Rompuy και Barroso τις αποφάσεις για το νέο πρωθυπουργό - Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Μerkel: Απατείται ευρεία συναίνεση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - Χαιρετίζουν Rompuy και Barroso τις αποφάσεις για το νέο πρωθυπουργό - Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
(upd)Θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε ηγέτη στην Ελλάδα, ήταν η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μerkel στο άκουσμα της είδησης ότι και επισήμως νέος πρωθυπουργός στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Λ. Παπαδήμος.
Ωστόσο, αυτό που κατέστησε σαφές είναι ότι απαιτείται ευρεία συναίνεση στη χώρα μας για την υλοποίηση των απαραίτητων δεσμεύσεων.
Στο μεταξύ, "η συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Jose Manuel Barroso.
"Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι σημαντικό να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα επαναβεβαίωσης στους Ευρωπαίους εταίρους της ότι είναι προσηλωμένη στις απαραίτητες ενέργειες", συμπλήρωσαν.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου στo τιμόνι της μεταβατικής κυβέρνησης - "Πρέπει να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ" - "Επιτέλους αποφάσισαν"

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι και επισήμως νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της Ελλάδας αναλαμβάνει ο Λ. Παπαδήμος.
Μετά από ένα μακράς διάρκειας debate ο Λ. Παπαδήμος αναλαμβάνει την ευθύνη της Ελλάδας, μεταδίδει το πρακτορείο CNBC.
Πρώτο θέμα και στο Bloomberg, η είδηση ότι μεταβατικός πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι επισήμως ο κ. Παπαδήμος. Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, εκείνος που βοήθησε την είσοδό της στο ευρώ, πρέπει τώρα να διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, ο τίτλος του δημοσιεύματος.
O Λ. Παπαδήμος αναλαμβάνει νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, σχολιάζει το πρακτορείο Marketwatch.
Επιτέλους η Ελλάδα αποφάσισε ότι νέος πρωθυπουργός θα είναι ο Λ. Παπαδήμος, μεταδίδει το BBC.
Όπως αναφέρει το CNN, o Λουκάς Παπαδήμος θα ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Λ. Παπαδήμος, μεταδίδει το Reuters και η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times.
Μα το Δία, οι Έλληνες έχουν νέο πρωθυπουργό, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης