Τελευταία Νέα
Ελλάδα

"Ναι" στον Παπαδήμο - "Όχι" σε εκλογές - Τα αποτελέσματα 4 δημοσκοπήσεων για τη μεταβατική κυβέρνηση

"Ναι" στην επιλογή του Λ. Παπαδήμου για πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης, αλλά "όχι" στη διενέργεια εκλογών τον ερχόμενο Φεβρουάριο, είναι τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων για τη μεταβατική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews, το 75% των ερωτηθέντων πρόσκειται θετικά στην επιλογή του Λ. Παπαδήμου για την πρωθυπουργία, ενώ στο 79% ανέρχονται τα αντίστοιχα ποσοστά ικανοποίησης στη δημοσκόπηση της Marc για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής και στο 72,9% στη δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα.
Οι ερωτηθέντες διαφωνούν ωστόσο με την διενέργεια πρόωρων εκλογών και ειδικά με την ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου που έχει θέσει η ΝΔ ως μία από τις προϋποθέσεις ώστε να συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση. Οι πολίτες και στις τρεις δημοσκοπήσεις εκτιμούν πω θα πρέπει να γίνουν αργότερα, σε ποσοστό 53,4% για την Realnews, 56,6% σύμφωνα με το ΒΗΜΑ και 54,1% εκτιμούν οι ερωτηθέντες στην έρευνα του ΕΘΝΟΥΣ.
Στη δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews υπάρχει πρόθεση και εκτίμηση ψήφου. Η ΝΔ διευρύνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ αγγίζοντας τις 10 μονάδες. Ωστόσο τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι απογοητευτικά.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή, η δημοτικότητα του Λ. Παπαδήμου αναρριχάται στο 55% της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δε θα έχει αυτοδυναμία. Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 28,5%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5% και Οικολόγοι 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς συγκεντρώνει το 2,5%. Η αποχή καταγράφεται στο 27%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης