Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση - Καταφτάνει η τρόικα - Στις 19:00 ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων – ΝΔ: «Δεν θα ψηφίζουμε όσα νομοσχέδια είναι στη λάθος κατεύθυνση»

Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση - Καταφτάνει η τρόικα - Στις 19:00 ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων – ΝΔ: «Δεν θα ψηφίζουμε όσα νομοσχέδια είναι στη λάθος κατεύθυνση»
Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για την νέα κυβέρνηση, καθώς ο χρόνος πιέζει για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Απόψε στις επτά το απόγευμα ξεκινά στη Βουλή η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έχει το μεσημέρι σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό.
Κεντρικό σημείο των δηλώσεων θα είναι η προώθηση των ενεργειών που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Εν τω μεταξύ επιστρέφει η τρόικα και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η κατάρτιση και κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012, να προχωρήσει το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, αλλά και το νέο φορολογικό να έχει ψηφισθεί έως το Μάρτιο.
Πηγές του Reuters στο ΔΝΤ ανέφεραν πως, στο ζήτημα της δόσης, το Ταμείο επιμένει στην προϋπόθεση να δοθούν δεσμεύσεις από την Αθήνα πριν αποφασιστεί η αποδέσμευσή της, ενώ αναμένεται να φτάσει και η ομάδα εργασίας της Κομισιόν υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα των «επιστολών» που ζητά η ΕΕ ώστε να προχωρήσει με την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Λίγες ώρες πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και συγκεκριμένα στη 1.00 το μεσημέρι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επανέλαβε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης και η χρονική της διάρκειας είναι πολύ συγκεκριμένα, ενώ διευκρίνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει όποια νομοσχέδια είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ θα καταψηφίσει εκείνα με τα οποία δεν θα συμφωνεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης