Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Εχουμε κυβέρνηση ανάγκης - Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου - Καρατζαφέρης: Πείτε κε Παπαδήμο στους Ευρωπαίους ότι δεν χρειάζονται υπογραφές... έχουμε μπέσα

Σαμαράς: Εχουμε κυβέρνηση ανάγκης - Δεν θα αναβληθούν οι εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου - Καρατζαφέρης: Πείτε κε Παπαδήμο στους Ευρωπαίους ότι δεν χρειάζονται υπογραφές... έχουμε μπέσα
Κυβέρνηση ανάγκης είναι αυτή που σχηματίστηκε για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να επιμηκύνουν την θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Οι εκλογές σε τρεις μήνες είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η κοινωνική ηρεμία, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι συγκεκριμένος. Αναδείχθηκε προσωρινά ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα, να προωθήσει την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης που αποφασίστηκε την 26η Οκτωβρίου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. «Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία της την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση δεν την ευνοούν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει την επιστολή που ζητά η τρόικα. «Τι παραπάνω επιβεβαίωση χρειάζεται από το γεγονός ότι ψηφίζουμε την κυβέρνηση σας μαζί και τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε; Δεν έχουν ισχύ οι ψηφοφορίες του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν έχουν κύρος οι αποφάσεις και θα είχε κύρος μία προσωπική δήλωση; Καταλαβαίνω το πρόβλημα αξιοπιστίας όμως τι μεγαλύτερη δέσμευση μπορεί να δώσει κόμμα μας από το να σας στηρίξει να εφαρμόσετε συμφωνία της 26 Οκτωβρίου;», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Η πολιτική πρέπει να αλλάξει όχι να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά για να μπορέσουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Θέλουμε να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Άλλωστε τις ψηφίσαμε. Με αυτό όμως που διαφωνούμε είναι οι φοροεπιδρομές της κυβέρνησης Παπανδρέου που συρρικνώνουν βίαια την οικονομική δραστηριότητα και βυθίζουν ακόμη περισσότερο τα έσοδα της κυβέρνησης, ανέφερε ο Σαμαράς.
Όμως, αν δεν αντιμετωπίσουμε την ύφεση όλες οι άλλες προσπάθειες θα είναι αναποτελεσματικές. Ότι κόβεις από τη μία πλευρά σε δαπάνες θα αυξάνεται από την άλλη λόγω ύφεσης. Έχετε δει ποτέ χώρα βρίσκεται επί 5 συνεχή χρόνια σε ύφεση;
Πρέπει να αλλάξει όμως το μείγμα πολιτικής. Θέλουμε να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Θέλουμε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, γιατί δεν θα επενδύσει κανείς στην Ελλάδα εν μέσω ύφεσης;
Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική αλλιώς το χρέος θα συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό το έχει καταλάβει η ελληνική κοινωνία που συσσωρεύει οργή, η μεσαία τάξη που εξεγείρεται και η νεολαία που ξεσπά.
Και να θέλαμε να εγκαταλείψουμε τις αρχικές αντιρρήσεις μας δεν μπορούμε να το κάνουμε πια, έτσι που εξελλίσσονται τα πράγματα.
Το ΠαΣοΚ κατέβηκε τάζοντας λαγούς και πετραχήλια και λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν.
Αντίθετα, προχώρησε σε οριζόντιες περικοπές, φορολογικές επιβαρύνσεις που βάθυναν την ύφεση.
Οτι κόβεις σε δαπάνες θα αυξάνεται από την άλλη πλευρά λόγω της ύφεσης. Οι συνεχείς φορολογικές επιδρομές κλείνουν τις επιχειρήσεις και τις στέλνουν στο εξωτερικό».
Σήμερα στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση γι' αυτό και δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και στηρίζουμε την προσπάθεια του Λ. Παπαδήμο. Τι μεγαλύτερη δέσμευση να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση; Η υπογραφή μας υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Καρατζαφέρης: Πείτε κε Παπαδήμο στους Ευρωπαίους ότι δεν χρειάζονται υπογραφές... έχουμε μπέσα


Στήριξη στην άρνηση του κου Σαμαρά να υπογράψει κείμενο δεσμεύσεων για την ΕΕ, παρείχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο να "ενημερώσει του Ευρωπαίους ότι στην Ελλάδα έχουμε δύο λέξεις που δεν μεταφράζονται: μπέσα και φιλότιμο". "Και οι αρχηγοί των κομμάτων που σας στηρίζουν έχουν και μπέσα και φιλότιμο", ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Οταν το καραβάνι προχωράει και γαυγίζουνε τα σκυλιά δε σταματά το καραβάνι, προχωράει, πολύ περισσότερο όταν αυτά είναι πεκινουά και κανίς».
«Κύριε Πρωθυπουργέ θέλουμε να μας σώσετε και να σώσετε όχι μόνο την ελληνική οικονομία αλλά και την ελληνική αξιοπρέπεια».
«Οι Έλληνες έχουμε μπέσα και φιλότιμο και οι αρχηγοί των κομμάτων που σας στηρίζουν έχουν μπέσα και φιλότιμο. Υπογραφή δε χρειάζεται».
Ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίστηκε αντίθετος με το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτο. «Δεν έπρεπε να χετε τόσα μέλη στο υπουργικό δείχνει δυσκινησία» είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στα 37 μέλη του υπουργικού συμβουλίου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Γιατί αυτή η πλεονεξία; Γιατί αυτό το κυνήγι της καρέκλας;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης