Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μέρκελ: Δεν είναι δεδομένη η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - Ειδική περίπτωση η Ελλάδα - Όχι στο ευρωομολόγο – Έχουμε την ΕΚΤ ως το τελευταίο καταφύγιο για τη χρηματοδότηση

Μέρκελ: Δεν είναι δεδομένη η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - Ειδική περίπτωση η Ελλάδα - Όχι στο ευρωομολόγο – Έχουμε την ΕΚΤ ως το τελευταίο καταφύγιο για τη χρηματοδότηση

Για ακόμη μία φορά απέρριψε την προοπτική ευρωομολόγου η γερμανίδα καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ, αναφέροντας ότι η ευρωζώνη έχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως το τελευταίο «καταφύγιο» για τη χρηματοδότηση. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση στην ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι η ζώνη έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης.

Για ακόμη μία φορά απέρριψε την προοπτική ευρωομολόγου η γερμανίδα καγκελάριος, Αγκέλα Μέρκελ, αναφέροντας ότι η ευρωζώνη έχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως το τελευταίο «καταφύγιο» για τη χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με την Μέρκελ, μόνη η πολιτική σύγκλιση δεν είναι αρκετή για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Χρειάζεται δημοσιονομική σύγκλιση, η οποία όμως προϋποθέτει αλλαγές στο Σύμφωνο της ΕΕ.
Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγους της εξέφρασε την άποψη ότι "δεν είναι δεδομένη η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".
Η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει. Αντ’ αυτού έχει μπει σε μία νέα φάση, όπου και απαιτούνται μεγάλες τομές τόσο στις δημοσιονομικές αποφάσεις όσο και στην άσκηση της πολιτικής. Οι χώρες – μέλη θα πρέπει να προετοιμάζονται για μεγάλες αλλαγές στις δομές και την εφαρμογή του προϋπολογισμού, τόνισε η Μέρκελ.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία και η Γερμανία απειλούνται με μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ μηδενική ήταν η ανάπτυξη της Ισπανικής οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για οριακή αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά 0,2%.
Αναφερόμενος στην οικονομική δυσπραγία και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε από την πλευρά του ότι «πρέπει να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης