Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βολές κατά... Γερμανίας με αντικείμενο την ΕΚΤ - Pimco: Η Ευρώπη δημιουργεί τη μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική οικονομία

tags :
Βολές κατά... Γερμανίας με αντικείμενο την ΕΚΤ - Pimco: Η Ευρώπη δημιουργεί τη μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική οικονομία
Έντονη νευρικότητα προκαλεί στους επενδυτές η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιλύσει την κρίση χρέους, καθώς πλέον είναι έκδηλες οι ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και, πιθανότατα, στην παγκόσμια οικονομία.
Ο Bill Gross, διαχειριστής της Pimco, εκτίμησε ότι «η Ευρώπη δημιουργεί τη μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική οικονομία», ενώ από την πλευρά του, ο Laurence Fink της Blackrock θεωρεί πως η Γερμανία παίζει «επικίνδυνο» παιχνίδι αφήνοντας τις αγορές να ωθούν τις «προβληματικές» οικονομίες της Ευρώπης στη δημοσιονομική πειθαρχία.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, απέρριψε εκ νέου την έκκληση της Γαλλίας να καταστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το τελευταίο καταφύγιο για δανεισμό, οδηγώντας το κόστος δανεισμού εκτός Γερμανίας σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
«Είναι πολύ επικίνδυνο το στοίχημα που βάζει η Γερμανία», είπε ο Fink, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσαν η Σχολή Διοίκησης Anderson του Πανεπιστημίου UCLA και η τηλεόραση του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης