Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα – Αναχώρησε μετά από συμφωνία - Έμειναν τα τεχνικά κλιμάκια για τις λεπτομέρειες σε κλειστά επαγγέλματα, τράπεζες και εφεδρεία

Έκλεισαν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα – Αναχώρησε μετά από συμφωνία - Έμειναν τα τεχνικά κλιμάκια για τις λεπτομέρειες σε κλειστά επαγγέλματα, τράπεζες και εφεδρεία
Ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας, όσον αφορά στο περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης καθώς και στην επικαιροποίηση του Μνημονίου.
Την Κυριακή αναχώρησαν από την Αθήνα ο κ. Ματίας Μόρς της Κομισιόν και ο κ. Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, ενώ σήμερα έφυγε ο κ. Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ. Η άποψη της τρόικας θα αποτελέσει και τη βάση της πολιτικής απόφασης που θα ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ, που πρέπει να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Στο «μικροσκόπιο» των ξένων θα βρεθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Κεντρική θέση στην ατζέντα των κλιμακίων έχει εργασιακή εφεδρεία, μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Ενδιαφέρον θα δείξουν οι ξένοι και για τα κλειστά επαγγέλματα και το κλείσιμο φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.
Ειδικά για το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι αυτό θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι την Άνοιξη του 2012. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, εκκρεμεί η κατάθεση δύο ακόμη νομοσχεδίων που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Το πρώτο θα περιλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα που θα εξαιρούνται από το καθεστώς της απελευθέρωσης, αλλά και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραμείνουν κλειστά.
Το δεύτερο νομοσχέδιο έχει να κάνει με την απαλοιφή όλων των επιμέρους νομοθετικών κωλυμάτων για τα επαγγέλματα που πρόκειται ν' ανοίξουν.
Εκτός από τις διαρθρωτικές αλλαγές στο «μάτι» των απεσταλμένων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα βρεθούν επίσης το ενιαίο μισθολόγιο και το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, η εφαρμογή του οποίου έχει μετατεθεί για τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης