Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιμένει στο αίτημα για τις γραπτές εγγυήσεις από την Ελλάδα η Κομισιόν - "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κατατεθούν σύντομα" - Αμετακίνητος ο Σαμαράς... "Δεν θα υπογράψει"

Επιμένει στο αίτημα για τις γραπτές εγγυήσεις από την Ελλάδα η Κομισιόν -
(upd)Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα αποστείλει το συντομότερο δυνατόν τις γραπτές εγγυήσεις που απαιτούν μετ' επιτάσεως οι Βρυξέλλες για να βεβαιωθούν ότι η χώρα θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, εξέφρασε η Κομισιόν, παραμένοντας αμετακίνητη στη στάση της για το θέμα αυτό.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα καταθέσει τις γραπτές εγγυήσεις που ζητώνται το συντομότερο δυνατόν".
Παράλληλα, η Κομισιόν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει την 6η δόση των 8 δισ. ευρώ εντός του Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση για το θέμα των γραπτών εγγυήσεων, ήτοι προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, αρνείται να καταθέσει γραπτώς τις δεσμεύσεις του, εμμένοντας στις προφορικές εγγυήσεις που έχει ήδη παράσχει.
Σήμερα ο κ. Παπαδήμος έχει συνάντηση με τους προέδρους της Κομισιόν και της ΕΕ, J. M. Barroso και H.V. Rompuy,ενώ αύριο μεταβαίνει από τις Βρυξέλλες στο Λουξεμβούργο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup, J.C. Juncker.

Μιχελάκης: Ο Σαμαράς δεν θα υπογράψει

Δεν θα βάλει υπογραφή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι ο Α. Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Συγκεκριμένα αυτές οι ενέργειες είναι: Πρώτον η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεύτερον η ομιλία του κ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τέταρτον η έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και πέμπτον η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.
«Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, «γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σημείωσε δε ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Έλληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.
Εξάλλου, ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στην προειδοποίηση που απηθύθηνε το πρωί ο Α. Σαμαράς στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισε ότι η δήλωση αυτή είναι σαφής και προειδοποιεί τον «επόμενο» που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στην ΝΔ.
Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου ότι ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως ειδικού σκοπού αντίκειται στο Συνταγμα, ο Μιχελάκης απάντησε ότι «ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία μεταβατική κυβέρνηση και επίσης έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Τέλος ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ επιμένει στις θέσεις της για σημαντικά, αλλά επιμέρους θέματα, όπως είναι η απελευθέρωση των ταξί - όπου ζητά την θέσπιση πληθυσμιακών κριτηριών - και η άρση του καμποτάζ.
Αύριο ο αρμόδιος τομεάρχης Μιχάλης Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης