Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βενιζέλος: Δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή της νέας συμφωνίας - Τον Ιούνιο η εξειδίκευση των μέτρων για το 2013 - 2014 - Γραπτές εγγυήσεις απαιτεί η Merkel για την εκταμίευση της 6ης δόσης

Βενιζέλος: Δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή της νέας συμφωνίας - Τον Ιούνιο η εξειδίκευση των μέτρων για το 2013 - 2014 - Γραπτές εγγυήσεις απαιτεί η Merkel για την εκταμίευση της 6ης δόσης
(upd)Για σημαντικούς κινδύνους αν υπάρξουν τυχόν καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης -27ης Οκτωβρίου προειδοποίησε σε νέα τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Eυ. Βενιζέλος.
"Πρέπει να δράσουμε ταχύτατα για την εφαρμογή της συμφωνίας των 130 δισ ευρώ. Κάθε καθυστέρηση για το νέο πακέτο βοήθειας αυξάνει τους κινδύνους", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και προειδοποίησε ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το χρέος, τότε θα υπάρξει μεγάλο χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα.
Παράλληλα, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα θα πρέπει να εξειδικεύσει τα μέτρα που θα απαιτηθούν για την περίοδο 2013-2014 τον ερχόμενο Ιούνιο.
Όπως παράλληλα γνωστοποίησε ο κ. Βενιζέλος, οι συζητήσεις για το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012.
Ο νέος προϋπολογισμός θα πρέπει, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, να εγκριθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, ενώ αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, επισήμανε ότι θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, ήτοι τα 4/5 των βουλευτών.
Ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει την 7η δόση πριν τα τέλη Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα να καταθέσει τις γραπτές δεσμεύσεις.
«Χρειάζεται γραπτές δεσμεύσεις από τα ελληνικά κόμματα», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.
Συντασσόμενη με την πολιτική που ακολουθούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η Μέρκελ τόνισε ότι οι «γραπτές δεσμεύσεις είναι απαραίτητες για να δοθεί η επόμενη δόση».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε η καγκελάριος ενώπιον της γερμανικής Βουλής, «δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης».
Στη συνέχεια, η κ. Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στα ευρωομόλογα, λέγοντας ότι η πρόταση της Κομισιόν –που αναμένεται σήμερα- για ευρωομόλογα «είναι σε ακατάλληλη στιγμή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης